Manifestatie 'armoede werkt niet'.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Manifestatie 'armoede werkt niet'.

Actie tegen kanbinetsplannen reductie op sociale voorzieningen.Afgelopen zaterdag is door PPGV, PvdA/D66, SP en de vakbond ABVAKABO FNV actie gevoerd op het Th. Dorrenplein in Valkenburg. Tijdens deze actie werden passanten opgeroepen om zaterdag 10 december de manifestatie ‘Armoede werkt niet’ bij te wonen die gehouden wordt in de Brabanthallen in Den Bosch.
Van essentieel belang is om gezamenlijk een vuist te maken tegen het afbraakbeleid van de sociale voorzieningen in dit land. Het is nu nog niet te laat, aldus woordvoerder Jef Kleijnen namens de partijen.

De plannen van het kabinet moeten voor een belangrijk deel nog goedgekeurd worden door de Tweede Kamer. Zo vinden de actiepartijen dat er geen 70.000 banen geschrapt mogen worden in de Sociale Werkvoorziening, de Wajong in stand blijft en jonggehandicapten een eigen inkomen kunnen blijven verdienen en er niet getornd mag worden aan de bijstand.
Daardoor kunnen mensen buiten de samenleving komen te vallen. Wil je mee naar Den Bosch, neem contact op met Jef Kleijnen 06 11 56 79 95

Foto Frank La Haij

← Vorig bericht

Nieuwe webcam aan gevel oude schouwburg.

Jongens C-team van S.E.C. is kampioen.

Volgend bericht →