Marianne Vos: magistraal wereldkampioen in Valkenburg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Marianne Vos: magistraal wereldkampioen in Valkenburg.

Ze weerstaat de grote druk op haar schouders.Het is haar gelukt: Marianne Vos is wereldkampioen geworden in eigen land. Wat Jan Raas in 1979 lukte, is Vos in 2012 ook gelukt.

En wat waren de toeschouwers en fans blij toen Vos op de laatste beklimming van de Cauberg wegreed van haar twee overgebleven belaagsters. Eén ronde eerder reed Vos in een keer vanuit het peloton een ‘gat’ van 30 seconden dicht en kwam tot bij de kopgroep.

Marianne Vos gaf koersles in Valkenburg aan het peloton en liet de wereld zien hoe je wint.
Er waren heel veel toeschouwers naar Valkenburg afgereisd, getuige het feit dat rond half 5 de Cauberg en het Grendelplein door de politie werd afgesloten in verband met de veiligheid.
In de vroege en koude zaterdagmorgen schoot wethouder Willem Thijssen in Vilt de heren onder 23 jaar weg. Deze wedstrijd gold als opmaat voor de grote wedstrijd van de dames elite, met Marianne Vos, later deze dag.
Een peloton met heren onder 23 jaar reed weg voor hun koers. Een fotograferende Turk had pech. Het haperende filmrolletje in zijn ouderwets fototoestel verhinderde hem mooie foto’s van zijn favoriet te maken. De Kazach Alexej Lutzenko greep uren later de overwinning in de massa-sprint voor de Fransoos Bryan Coquard en de Belg Tom van Asbroeck.
Foto’s Hans Zwakenberg, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Videobeelden van bekladding WK-parcours.

WK voor Belg Philippe Gilbert.

Volgend bericht →