Marion Pepels heeft zich gekwalificeerd.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Marion Pepels heeft zich gekwalificeerd.

Net als Annamarie Thomas en Rintje Ritsma.Het is nu duidelijk welke 64 deelnemers aan Red Bull’s Crashed Ice doorgaan naar de Elimination Round op zaterdag 4 februari. Daarbij zit in ieder geval de Valkenburgse Marion Pepels. Zij deed er weliswaar 29,8 seconden langzamer over dan de snelste schaatser, ze kan trots zijn op haar prestatie in de ijzige kou van het Kuurpark.

Zaterdag komt zij niet meer in actie. Vanwege de kwalificatie kan ze meerijden in de volgende Crashed Ice aflevering in het Canadese Quebec.

Bekende schaatsers als Annamarie Thomas en Rintje Ritsma zijn ook gekwalificeerd. Ritsma: ‘Het ging prima vandaag. Gisteren twijfelde ik nog even toen ik de baan voor het eerst zag. Hij is echt heftig!’

Annamarie Thomas verbaasde iedereen. Zij is net hersteld van een zware longontstekling. Ze vond het ‘doodeng’, zei ze na afloop. "Het is hier te gek!". KLIK HIER om de volledige lijst met tijden en kwalifiers te zien.

KLIK HIER om videobeelden van Crashed Ice track te zien.

Foto’s Hans Zwakenberg, Tv Valkenburg © 2012

Interview donderdag door Mirthe Smeets met Marion Pepels:

Marion Pepels uit de Plenkertstraat wint de finale vrouwencompetitie Red Bul Crashed Ice in haar eigen straat, waar ze als klein meisje haar eerste schaatslessen nog kreeg in de inmiddels afgebroken Geulhal. Ze pakt nu haar koffers voor Canada, waar ze in maart in de vrouwenfinale staat.
1. Hoe was de wedstrijd vandaag opgebouwd? Hoe ben je geëindigd?
We hebben eerste 2,5 uur getraind waarbij we in totaal 4x de track naar boven zijn ‘geschaatst’ en nog vaker naar beneden. Daarna 2 tijdskwalificaties, en tenslotte de finale met z’n vieren.
In de timeruns maakte ik verreweg de snelste tijd, en ook in de finale was ik de snelste. Ik heb de wedstrijd gewonnen!!! Ik mag in maart mijn koffers pakken voor de Finals Crashed Ice in Quebec, Canada.
2. Tevreden over de wedstrijd?
Héééél tevreden! 🙂 Ik heb een paar goede runs gemaakt en had het parcours vrij snel onder controle.
Ik heb de ervaring van vorig jaar goed kunnen gebruiken, en kon de sprongen vrij snel aan. De track op zich is heel snel, ik moest af en toe wat afremmen want dan ging je té snel. Ik wilde per se blijven staan en dat is gelukt. De beslissing om het loopvlak van mijn schaatsen te vergroten, pakte goed uit. Zo stond ik wat stabieler na de sprongen.
3. Hoe voel je je nu?
Heel erg moe, maar wel heel erg voldaan. Mission accomplished, zal ik maar zeggen. Ik heb nog geen spierpijn. Komt misschien morgen?
4. Wat ga je nu doen?
Douchen, slapen en goed uitrusten, want morgenmiddag en -avond moet ik weer werken op de ijsbaan in Geleen.

5. Wat is jouw advies aan de mannen die zaterdag naar beneden zullen zoeven?
Goed je snelheid controleren en vooral blijven staan!!!

Marion proficiat met dit fantastische resultaat.
← Vorig bericht

Winterse taferelen in Valkenburg-C.

Op korte termijn schaatsen op natuurijs?

Volgend bericht →