Marjan Quaedvlieg Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Marjan Quaedvlieg Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lintje na de première opgespeld.Op vrijdag 12 juni 2009 werd Marjan Quaedvlieg uit Valkenburg onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Marjan Quaedvlieg krijgt deze onderscheiding voor haar veertigjarig jubileum als dirigent van verschillende zangkoren in de regio. De onderscheiding werd haar opgespeld door burgemeester drs. M.J.A. Eurlings na afloop van de première van de musical ‘Prêt-à-porter’ van het Valkenburgse koor Belcanto-Resonance.
Marjan Quaedvlieg heeft vanaf 1969 verschillende koren gedirigeerd. Zo was ze de oprichtster van het jeugdkoor The Lord Singers, een succesvol koor dat veel gevraagd werd voor optredens in de parochies van de Valkenburgse kerkdorpen en in Hotel Schaepkens van Sint Fyth. In 1989 richtte zij het dameskoor Belcanto op dat in 1994 samenging met Resonance tot de combinatie Belcanto-Resonance.
Sinds het begin van dit nieuwe koor is mevr. Quaedvlieg de dirigent. In die hoedanigheid heeft zij talloze producties van het koor verzorgd, zoals de musical ‘Roots’ en nu dan ‘Prêt-à-porter’. En telkens weer legt zij de lat voor zichzelf enorm hoog. Het veertigjarig dirigentenjubileum van Marjan Quaedvlieg valt samen met het vijftienjarig bestaan van Belcanto-Resonance. De Koninklijke onderscheiding voor haar geeft dan ook een extra feestelijk tintje aan dit jubileumjaar 2009.
Foto’s Jo van Aken, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

Roda JC op zoek naar Fanclubs in Limburg.

Doet Transperant wel of niet mee ?

Volgend bericht →