Marsparade in het centrum van Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Marsparade in het centrum van Valkenburg

Valkenburg aan de Geul maakt zich op voor de ontvangst van 9 muziekkorpsen, fanfares en harmonieën met hun drumbands, die deel uitmaken van de muziekfederatie “De Geulvallei”.

Op zondag 17 september vindt namelijk de jaarlijkse inmiddels in Valkenburg bekende mars en muziekparade plaats, dit jaar georganiseerd door de fanfare St.Cornelius uit Schin op Geul onder auspiciën van muziekfederatie “De Geulvallei”.

De deelnemende verenigingen vertrekken om 15.00 uur vanaf het Polfermolencentrum. De route is als volgt: Odapark-Pr.Bernardlaan-Kon.Julianalaan-Oranjelaan-Jan Deckerstraat-Lindenlaan-Poststraat-Th.Dorrenplein-dr.Erensstraat-st.Pieterstraat-Walramplein-Hovetstraat-Berkelstraat-Grote Straat Centrum-Th.Dorrenplein.

Ter hoogte van het ”Oud Stadhoes” in de Grote Straat Centrum vindt het defilé plaats.

Het eindpunt is rond 16.00 uur bij de kiosk op het Th.Dorrenplein. De 9 korpsen spelen daar ter afsluiting gezamenlijk de Geulvalleimars en het Limburgs volkslied.

De deelnemende verenigingen in volgorde van de parade:

1. Harmonie St.Rosa Sibbe

2. Kon. Harmonie Walrams Genootschap Valkenburg

3. Harmonie Concordia Berg en TerBlijt

4. Fanfare St.Clemens Arensgenhout

5. Harmonie Amicitia Vilt

6. Harmonie Kurkapel Falcobergia Valkenburg

7. Brassband St.Gerlach Houthem

8. Harmonie van Meerssen

9. Fanfare St.Cornelius Schin op Geul.

Deze marsparade wordt mede mogelijk gemaakt dank zij de medewerking van een drietal ondernemers rond het Th.Dorrenplein: Café Michiel de Ruyter, Brasserie America en Grand Café Très Luxx, alwaar de muzikanten na afloop een consumptie wordt aangeboden.

← Vorig bericht

1e editie Fiets 4-daagse Valkenburg succes

Het Limburgs Landschap organiseert een fotowedstrijd

Volgend bericht →