Martin Eurlings ontvangt Zilveren Mei-bok

Voorpagina » Toerisme » Martin Eurlings ontvangt Zilveren Mei-bok

Oud-burgemeester Martin Eurlings heeft uit handen van de Mei-koningin de Zilveren Mei-bok ontvangen. Dat gebeurde vlak voor de start van de planting van de mei-den op het Grendelplein. Het kleinoord wordt ieder jaar toegekend door het comité Zilveren Meibok en belangeloos wordt vervaardigd door goudsmid Leon Vijghen. Deze uitreiking staa lod van de Jonkheid Boete de Poort en de mei-den planting.
Martin Eurlings was directeur van een lerarenopleiding, raadslid, wethouder, 12 jaar gedeputeerde van de provincie Limburg en tenslotte van 2007 tot 2017 burgemeester van Valkenburg. Buiten die professionele carrière was Eurlings doelman van VV Walram en Struchter Boys, wat hij nog steeds trots vermeldt! En mede-iniatiefnemer van het nieuwe Kruis op de Wilhelminatoren, de Heuvellandvierdaagse en de Valkenburgse studentenvereniging. Hij verzette zich met succes tegen de verdwijnen van het roemruchte hotel-restaurant Juliana en de afbraak van het fameuze Jezuietenklooster in Broekhem Noord.
Als depute van de provincie Limburg zette hij fors in op de economische agenda van Limburg. Met succes. Hij werd benoemd als burgemeester van zijn geboorteplaats Valkenburg aan de Geul en was initiator – met anderen – van de revitalisatie van het centrum, de bouw van de Geulpoort, het opknappen van het historische centrum met haar poorten en het Halder.
Ondanks dat Martin Eurlings geen burgemeester meer is, zit hij wel vol met plannen voor het Geulstadje. Hij wil de herbouw van de Wolfstoren van het Kasteel van Valkenburg gaan realiseren.
Foto Mary Roebroeck, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Milou Huntjens is de nieuwe Meikoningin

Vanavond zware regenbuien met onweer

Volgend bericht →