Martinus Houthem wil kwantiteit klaroenkorps verhogen

Voorpagina » Toerisme » Martinus Houthem wil kwantiteit klaroenkorps verhogen

Het klaroenkorps van schutterij St.Martinus uit Houthem heeft een kwalitatief heel goed klaroenkorps. Het korps bestaat uit gediplomeerde muzikanten en treedt uit op bondsschuttersfeesten, O.L.S./Z.L.F. en begeleidt de schutterij tijdens haar activiteiten. Zij spelen hoofdzakelijk compilaties, marsen en rumba’s. Het kameraadschap en saamhorig-heid onder de leden is uitermate goed.
Momenteel telt het Klaroenkorps St. Martinus het fragiele aantal van zes muzikanten, een tamboer majoor en een instructeur. De verplichtingen beperken zich tot de tweewekelijkse repetities en circa 10 geüniformeerde optredens per jaar.
“We leven in een tijd waar de basisschool is wegbezuinigd. Muziekopleidingen zitten niet meer in het DNA van de jongste generaties en door de diversiteit in aanbod van sport en spel raken muziekverenigingen in de verdrukking. Willen we aloude verenigingen zoals het Klaroenkorps St. Martinus blijven behouden, dan zijn meer muzikanten nodig voor de continuïteit van deze prachtcultuur”, aldus Renate Hambeukers, secretaris van schutterij St.Martinus uit Houthem St.Gerlach.

← Vorig bericht

Zebra Reinaldstraat verdwijnt

Programma amateurvoetbal voor zondag 2 december

Volgend bericht →