Matig Walram boekt benauwde zege

Voorpagina » Toerisme » Matig Walram boekt benauwde zege

Een niet groots spelend VV Walram heeft met veel kunst- en vliegwerk tegen middenmoter Bunde door een 3-2 zege de punten in eigen huis kunnen houden. Binnen tien minuten kogelde Mike Willems uit een vrije trap de 1-0 binnen. Tien minuten later waren de rollen plots om gedraaid: de bezoekers straften weifelend optreden in de Valkenburgse defensie resoluut af.
Bunde kreeg meer vat op het spel, Walram kon de draai niet echt vinden. Slordig spel en onzuivere passes leidden tot meer druk op de defensie die de handen meer dan vol had aan de Bunde-voorwaartsen. Barry Hendriks haalde met een uiterste krachtsinspanning nog knap een bal van de lijn!
Na de thee leek Walram iets beter bij de les zonder tot hoogstaand voetbal te komen. Bij een scrimmage vlak voor het Bunde-doel tikte de op de grond liggende Lars Feuler, al dan niet met de hand, de bal naar de vrijstaande Kenneth Leunissen die van dichtbij snoeihard binnen schoot: 2-2. Nu kwam er wat meer lijn in het Valkenburgse spel, ging er meer dreiging van de aanvalslinie uit en kreeg de defensie ook meer grip op hun tegenstanders.
Twintig minuten voor tijd kopte Bas Hartog een prima voorzet nog vrij voor doel op de paal. Twee minuten later pikte Angelo Rouwette vlak over de middellijn de bal op, begon aan een indrukwekkende slalom, passeerde vijf, zes tegenstanders en knalde rand strafschopgebied via de beide doelpalen de 3-2 binnen. Naar later bleek de winnende treffer!
Zaak was het nu om alle rijen gesloten te houden en de zwaar bevochten drie punten in een vroeg stadium te koesteren. Over en weer toch nog een paar kansjes en mogelijkheden, maar het scorebord bleef verder onaangeroerd.
Walram 2 won opnieuw. Op bezoek bij Sporting Heerlen werd met 4-2 de tweede opeenvolgende winst geboekt. Walram 3 verraste bij Schimmert 4 met een duidelijke 5-0 zege.
 

← Vorig bericht

Kunstkring Henri Jonas zoekt nieuwe leden

Gert Veenhuizen nam Rode Bok in ontvangst

Volgend bericht →