Matig Walram wint derby in Schin op Geul

Voorpagina » Toerisme » Matig Walram wint derby in Schin op Geul

Het heeft VV Walram enorm veel moeite gekost om, op bezoek bij SV Geuldal in Schin op Geul, drie punten in de wacht te slepen. Met vereende krachten en een niet aflatende portie inzet werd het op het hobbelige grasveld ‘bij de buren’ een 0-2 zege. Door die zege springt Walram weer over Wijnandia heen dat thuis verrassend verloor van RKVCL.
Binnen tien minuten leek alles ten voordele van Walram toen een voorzet van Mike Willems door Kenneth Leunissen over de jonge  Geuldal-keeper richting de verre hoek werd gekopt. Lars Feuler was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven: 0-1. Maar bij  Geuldal werd alle energie gebundeld en volgde een duidelijke belegering van het Walram-doel waar Bas Piëtte zijn debuut maakte. Het eerste schot op het Valkenburgse doel was een waarschuwing, er zouden in het verdere verloop van de wedstrijd nog meerdere angstige situaties in de gastendefensie volgen.
Walram ging teveel mee in het opportunistische werkvoetbal van de thuisploeg. Kwam zelf niet echt aan combinatievoetbal toe en moest meer in de achteruit dan dat er vooruit gevoetbald kon worden. Teveel lange halen vanuit de defensie werden door een dapper strijdend Geuldal met veel energie terug gepompt. Menige Walram-supporter kreeg het Spaans benauwd langs de lijn.
Halverwege de eerste helft scoorde Angelo Rouwette de, zo dacht men, verlossende 0-2. Maar de thuisclubgrensrechter had waarschijnlijk een vuiltje in zijn oog en vlagde voor buitenspel. De arbiter nam zijn vlagsignaal over en annuleerde de treffer. Tot woede van velen!
Voor de thuisploeg meteen het sein om er nog maar eens een schepje bovenop te doen. Met drie opeenvolgende corners en een niet aflatend hoog tempo voerde Geuldal de druk op. Hachelijke momenten voor het Walram-doel maar de ploeg van coach Reneerkens bleef op de been.
Nagenoeg hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Hier en daar werden een paar tikjes uitgedeeld, maar de arbiter bleef ijzig kalm. Uit een corner tikte een van de Walram-voorwaartsen de bal tegen de paal. De gelijkmaker hing in de lucht, maar Walram brak niet. Tien minuten voor tijd nam Angelo Rouwette een corner van Willems goed aan en in tweede instantie schoot hij de bal keihard langs de keeper: 0-2. Opluchting alom bij de rood-witten. Rouwette kon even later een solo niet doeltreffend afronden, waardoor Geuldal een grotere nederlaag bespaard bleef. Bijzonder lelijk was de overtreding van de nummer 8 van Geuldal op Conny Feih. Waar iedereen de rode prent verwachtte, trok de arbiter slechts geel. Zijn enige foutje in de wedstrijd!
Zondag 5 maart gaat Walram op bezoek bij DBSV voor een inhaalduel. Een week later is in Wijnandsrade de topper tegen medekoploper Wijnandia.
Walram 2 won in een doelpuntrijk duel met 6-4 van Langeberg.
De derde ploeg verloor met 5-0 fors bij Wijnandia 4.
Foto’s VV Walram

← Vorig bericht

Toen en nu: Grendelpoort

Heren 1 Falco komt sterk terug en wint

Volgend bericht →