Nieuwe kerk leeg opgeleverd

Voorpagina » Nieuws » Nieuwe kerk leeg opgeleverd

De kerk van Onze Lieve Vrouw van Altijd Durende Bijstand, in de volksmond de Nieuwe Kerk genoemd, in Valkenburg-centrum is nagenoeg leeg. De nog aanwezige banken werden door vrijwilligers van kurkapel  Falcobergia uit elkaar geschroefd en zijn “voor een prikkie” afgelopen zomer overgedragen aan een organisatie in Polen die armlastige parochies ondersteunt.

Nieuwe kerk is leeg

De verkoop aan een meubelmaker ging helaas niet door. Eerder werden de kruiswegstaties overgebracht naar het zustersklooster in Valkenburg en verhuisde het pas gerestaureerde orgel naar Beverwijk. Schilderijen gingen naar de kerk in Wylre. Samen met de koorbanken verhuisden “voor datzelfde prikkie” ook nog achtergebleven spullen zoals de geluidsinstallatie, het tabernakel en kandelaars mee naar Polen.

Uitbreiding gebouw
Op 13 oktober werd bij de gemeente Valkenburg aan de Geul een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning op deze locatie. De bedoeling is dat dit voormalig, aan de eredienst onttrokken, kerkgebouw nu ingericht gaat worden als medisch centrum. Valkenburgse huisartsen en een apotheek zullen zich hier vestigen. Bovendien wordt op langere termijn een uitbreiding overwogen met onder andere een prikdienst en bloedafname alsmede röntgendiagnostiek.

Bij de verkoop van het gebouw werd door het bisdom Roermond als eis gesteld dat de Mariakapel aan de Sint Pieterstraat intact blijft. Deze kapel is dagelijks geopend en vrij toegankelijk.

Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Oktober was de somberste maand van deze eeuw

Vervroegde vervangingen in gemeentehuis

Volgend bericht →