Zondag 15 januari om 13:00 uur klinkt het startschot voor de ‘Zweit veur leid’-sponsorloop. De start is in Maastricht en het goede doel ligt in Houthem: de Kindervallei.

Zweit veur Leid is een sportief loopfeest zonder wedstrijdelement en daarom is er ook geen tijdregistratie met wedstrijduitslag. Het draait vooral om de ervaring van het parcours waarbij steeds gezocht wordt naar plekken die door veel mensen nog ontdekt moeten worden.

De goede doelen waarvoor dit jaar gelopen wordt zijn: Traject, Maasveld, Lions en Universiteitsfonds Limburg.

Inschrijven kan nog tot zondag 15 januari a.s. via deze link.

Voor Valkenburg aan de Geul hebben circa 17 inwoners zich ingeschreven voor de sponsorloop. Daaronder enkele ambtenaren van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Alle Valkenburgse deelnemers zijn te herkennen in fel groen t-shirts.

De stichting Zweit veur Leid organiseert sinds 1994 een sponsorloop voor een lokaal goed doel. Directe aanleiding hiervoor waren de overstromingen van de Maas in de winter van 1993-1994 waardoor grote delen van Borgharen en Itteren onderwater zijn gelopen. Om het ‘leid’ te verzachten is het initiatief genomen voor een sponsorloop. Het werd een traditie die tot dusverre meer dan € 853.000,- heeft opgebracht voor lokale goede doelen.

Er is ook een Facebookpagina geopend: https://www.facebook.com/ZweitveurLeidKindervallei/

Foto’s Fons Winteraeken, TV alkenburg © 2017