Meedoen met zwemactie voor veilige zwembaden?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Meedoen met zwemactie voor veilige zwembaden?

Op zaterdag 15 maart in de Polfermolen.Zaterdag 15 maart om 16 uur start een zwemactie in de Valkenburgse Polfermolen om kinderen veilig te laten zwemmen in zwembaden. De opbrengst gaat naar de Blue Cap Foundation, een stichting die zich inzet voor het veilig maken van zwembaden en waterpretparken. Omdat veel mensen
geen idee hebben wat er voor vreselijke ongelukken kunnen gebeuren met de afzuiging in zwembaden moet hier zoveel mogelijk aandacht aan besteed worden. Dat zegt Sandra Plompen, moeder van Sandra, die veel geluk heeft gehad.
"Raphaëlla kwam vast te zitten in het afzuigingssysteem van het kinderzwembad. Ze raakte daarbij ernstig gewond", aldus Sandra.

Wereldwijd komen jaarlijks tientallen mensen om het leven door onveilige zwembaden. In Zuid-Europa zijn tientallen zwembaden in vakantieparken en zwemparadijzen onveilig, blijkt uit onderzoek van de Stichting The Blue Cap Foundation. In 2011 overleed een kind in het zwembad van Tilburg doordat een door roest losgeraakte geluidsbox een baby raakte. Maar vooral de afzuigingsinstallaties zijn gevaarlijk. Als deze niet goed worden afgesteld kunnen mensen erin worden vastgezogen en daardoor verdrinken.

The Blue Cap Foundation haalt zoveel mogelijk gelden op waarbij de bestuursleden zich inzetten om veilige zwembaden te realiseren.

Sandra: "Kom zwemmen voor dit goede doel. Opgeven kan vóór 1 maart a.s. Stuur een mail naar: plompen32010@gmail.com

Zaterdag 15 maart om 16 uur zal burgemeester Martin Eurlings de officiële start van de sponsor zwemactie verrichten.

Voor meer informatie kijkt u op: www.facebook.com/sponsorzwem

← Vorig bericht

VVD: Snel voetgangersdomein opheffen in centrum!

Lindenlaan en Jan Deckerstraat openen voor verkeer.

Volgend bericht →