Méér doen met de Amstel Goldrace

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Méér doen met de Amstel Goldrace

Méér overnachtingen en samenwerken met ondernemers.De N.H.T.V., een instituut voor internationaal hoger onderwijs in Breda, heeft – in opdracht van de Amstel Goldracedirectie- een onderzoek laten uitvoeren naar de beleving van dit een-daagse evenement.
Uit dat ‘belevingsonderzoek’ blijkt overduidelijk dat de wielerwedstrijd met kop en schouders uitsteekt boven andere grote sportevenementen zoals het EK-voetbal en het WK-veldrijden: 87% tegenover 78 en 80%. Het onderzoek is gehouden op de dagen na het evenement en was a-selectief. De economische impact blijkt ook hoog te zijn. De horeca en de zakelijke dienstverlening “verdienen” er aan.
“Omgerekend zou dat een slordige € 16 miljoen bedragen. En de markt is nog steeds groeien-de”, aldus onderzoeker Van Schendel. “De overnachtingen nemen in aantal toe. De mensen komen al op vrijdag en vertrekken pas op maandag.“Er zijn altijd mensen die niets van een evenement in hun buurt willen weten”, zegt Van Schendel. “In ons onderzoek is dat in totaliteit 3%. En die mag je niet uitvlakken!”.
“Voor de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn deze onderzoekscijfers ’zeer interessant‘”, zei wethouder Thijssen (Economie). “We proberen, samen met de ondernemers, tot verdere afspraken en goede samenwerking te komen.”
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

Zondag 26 april 2009 Lentetocht wandelvereniging Vilt.

Afghanistanconferentie in Houthem

Volgend bericht →