Meer inbraken in de maand november

Voorpagina » Toerisme » Meer inbraken in de maand november

Het aantal inbraken van november is, ten opzichte van de maand november 2017, fors toegenomen, hiermee wijkt deze maand ook af van de jaar op jaar trend. De novembermaand van dit jaar telt 24% meer inbraken dan het aantal inbraken uit november 2017. Dat schrijft het I.C.C.,een vergelijkingsorgaan over inboedelverzekeringen.
Het was reeds bekend dat er een dalende trend te zien is in het aantal woninginbraken. Het Inboedelverzekering Informatie Centrum deed onderzoek naar woninginbraken. Kijkend naar het aantal inbraken in 2018, concludeert het IIC dat er voor het vijfde jaar op rij minder inbraken hebben plaatsgevonden dan het jaar ervoor. Volgens Simon den Hollander, hoofdredacteur van het IIC, heeft dit vooral te maken met succesvolle initiatieven zoals Buurtpreventieprojecten en WhatsApp-buurtpreventie. ‘’Wij zien dat de opkomst van buurtpreventieprojecten en -teams en initiatieven op basis van moderne communicatietechnologie, zoals WhatsApp, een positief effect heeft op het terugdringen van woninginbraken.
De laatste week van het jaar is, kijkend naar de piekperioden van inbraken, het populairst onder inbrekers. Tijdens de kerstvakantie is er bijvoorbeeld 66% meer kans op inbraak vergeleken met 16 gemiddelde dagen van het jaar. Gekeken naar enkel Kerst en Oud- en Nieuwjaarsdag is er zelfs sprake van een verhoogde inbraakkans van 124% voor deze vier dagen gezamenlijk.
De kans op een inbraak in de gemeente Valkenburg aan de Geul is 29% volgens het IIC.
Bij het Inboedelverzekering Informatie Centrum kunt u alles vinden over zaken die gerelateerd zijn aan het beschermen van uw eigendom.

← Vorig bericht

Missen worden vervroegd in de 'Oude kerk'

Bekerwedstrijd VV Walram op donderdag 20 december

Volgend bericht →