Meer Vandaag Meerssen krijgt wel financiën voor vervanging apparatuur

Voorpagina » Toerisme » Meer Vandaag Meerssen krijgt wel financiën voor vervanging apparatuur

In tegenstelling tot de Valkenburgse gemeenteraad heeft de raad van Meerssen afgelopen week wel financiën beschikbaar gesteld voor de lokale omroep. Hoofdredacteur Nick Claassens is verheugd: “In de begroting 2017 die donderdag door de raad is goedgekeurd, is ook een structurele subsidieverhoging van € 9000,- opgenomen voor de Meerssense lokale omroep Meer Vandaag”.
Sinds de oprichting van de omroep is de subsidie berekend op € 1,30 per wooneenheid. Dit komt neer op zo’n € 11.000 per jaar. De kosten voor de uitzendfaciliteiten en licenties die nodig zijn, lopen steeds verder op waardoor de omroep in zwaar weer dreigt terecht te komen. Om dit te voorkomen is in de begroting het voorstel opgenomen om de subsidie te verhogen naar € 20.000,- per jaar. Dit voorstel is samen met de goedkeuring van de begroting aangenomen.
Naast de ophoging van de subsidie, ontvangt ‘Meer Vandaag’ ook een eenmalig bedrag van € 30.000,- om de kwaliteit van zowel de TV als radio-uitzendingen te verhogen. De apparatuur die al jaren wordt gebruikt, is dringend aan vervanging toe om te voldoen aan de hedendaagse norm en professioneler te kunnen werken.
KLIK HIER voor de tv-uitzending met een item over de financiën.

← Vorig bericht

Kunstwerkt aflevering over Hundertwasserhuis

TV Gids vanaf 13 november

Volgend bericht →