Meerdere boetes bij twee coronafeestjes: daarom in Top 3

|
, ,

Valkenburgse boa’s hebben twee maal meerdere boetes uitgeschreven bij zogenaamde ‘corona-feestjes’ in de Curfsgroeve. “Een dan loopt het cijfer van het aantal boetes al gauw op”, aldus het antwoord van de gemeente op vragen van TV Valkenburg rond de gepubliceerde enquete van het tv-programma Nieuwsuur van donderdag 2 juli 2020. Bovendien zijn zes boetes buiten de gemeente Valkenburg aan de Geul uitgeschreven. Namelijk in Gulpen-Wittem en Meerssen.
De gemeente schrijft verder dat boetes niet in de horeca zijn uitgeschreven. Want in de periode tussen 15 maart en 15 juni is de horeca tot 1 juni gesloten geweest. “De uitgedeelde boetes hadden voornamelijk betrekking op het verbod op samenscholing.”

104 bekeuringen
Aan de enquete die het actualiteitenprogramma ‘Nieuwsuur’ hield onder alle 355 gemeenten in Nederland, deed ook de gemeente Valkenburg aan de Geul mee. In totaal reageerden 238 gemeenten.
De 10 Valkenburgse boa’s deelden 104 bekeuringen uit. “Vanwege het toeristisch karakter van onze gemeente, met jaarlijks heel veel bezoekers, hebben wij meer (gekwalificeerde) boa’s in dienst dan gemeenten van vergelijkbare omvang,” aldus de gemeente.
Gerangschikt naar het aantal boetes per 10.000 inwoners is Valkenburg aan de Geul als derde geëindigd in de lijst die Nieuwsuur heeft opgemaakt.

Lees hier het gehele artikel van Nieuwsuur met bijbehorende statistieken.

Beleid voor de toekomst
Voor de toekomst wordt het bestaande beleid gehandhaaft. “Het beleid is steeds gebaseerd op het handelingsprotocol van  de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Dat betekent: bij constateren overtreding eerst gesprek aangaan, bij een vervolg een waarschuwing geven en daarna pas een boete uitdelen”, aldus het college.

Afbeelding: NOS Nieuwsuur

← Vorig bericht

Klokken luidden processie en kermis in die niet doorgaan dit jaar

Botsing met letsel op Daalhemerweg

Volgend bericht →