Meerdere profs aan start IRONMAN Maastricht

Voorpagina » Toerisme » Meerdere profs aan start IRONMAN Maastricht

Maar liefst 17 profs staan komend weekeinde in Maastricht aan de start van de eerste IRONMAN 5i50 wedstrijd. Een olympische afstandstriatlon met 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Favoriet bij de vrouwen is Yvonne van Vlerken. Bij de mannen zijn alle ogen gericht op Geert Schipper.
Geert Schipper
Geert Schipper, die vorig jaar nog als eerste triatleet met een beperking finishte in de triatlonwedstrijd IRONMAN op het eiland Hawaï, stond ook al aan de start van het IRONMAN Multisport Festival in het Noord-Hollandse Hoorn. In Maastricht gaat hij voor de ‘Double Dutch’ aangezien hij de wedstrijd drie weken geleden in Hoorn op zijn naam wist te schrijven. De paratriatleet uit Spanbroek legt het fietsparcours af in een handbike en het hardloopparcours in een racerolstoel. Ondanks dat Schipper alles alleen met zijn armen doet in tegenstelling tot andere atleten die ook hun benen kunnen gebruiken, wil hij zich meten met de allersnelsten.
In 2012 kwam Geert in aanraking met de Paratriatlon. Nadat hij in 2004, na een vliegtuigongeluk in een rolstoel belandde. Zijn motto werd: “Opgeven is geen optie.” Die instelling heeft hem in 2016 naar de Paralympics in Rio de Janeiro geleid. Zijn jaren hard werken leverde hem een zilveren medaille en veel bewondering op. Maar dat is niet voldoende voor Geert. Hij wil van zilver in Rio naar goud in Tokyo in 2020.
Meer profs
Het profveld bij de mannen wordt verder aangevuld met Diederik Scheltinga, Per van Vlerken uit Duitsland, Maastrichtenaren Edo van der Meer en Robert de Korte, Daan Gehlen, Yorben Verboven, Thomas Cremers, Michiel de Wilde, Cornelis Scheltinga, Joep Staps en Bob Martens.
Yvonne van Vlerken
Voor Yvonne van Vlerken is Maastricht bekend terrein. In 2015 wist Van Vlerken de wedstrijd in Maastricht, destijds nog de lange afstand, te winnen. De vaandeldraagster van de Nederlandse triatlonsport is bezig aan een ander seizoen. Van Vlerken coacht sinds een aantal maanden andere atleten, waardoor haar eigen triatloncarrière op een iets lager pitje is komen te staan. Zo nam ze sinds oktober vorig jaar slechts aan één triatlon-event deel, de Middle Distance van Challenge Cancun in Mexico, waar ze meteen 3e werd ondanks de nodige tegenslagen. Eerder dit jaar won ze wel al de marathon van Leipzig in een tijd van 2:47.
Naast Van Vlerken staan bij de vrouwen ook Sophie van der Most, Anne Witteveen, Evelien Ruijters en Diede Diederiks als prof aan de start.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

VVD stelt vragen over aanpassing bezoekersregeling

Afwateringsysteem in Walem functioneert niet

Volgend bericht →