Meerderheid voor afbouwen Polfermolen

Voorpagina » Toerisme » Meerderheid voor afbouwen Polfermolen

PGP, VVD en Algemeen Belang zijn voor het voorstel van het college van B&W om de Polfermolen per 31 december 2020 te sluiten en daarna gefaseerd af te bouwen. Dat bleek na de beraadslagingen in de commissie Financiën woensdagavond. De drie partijen vormen de meerderheid in de gemeenteraad. Toch willen zij het voorstel amenderen.
Maandagavond wordt het besluit uitgebreid met een opdracht voor het college om in de komende anderhalf jaar actief op te zoek te gaan naar een marktpartij die de sociale en maatschappelijke functie van de Polfermolen kan overnemen.
Algemeen Belang wil dat alle mogelijke scenario’s de komende maanden onderzocht en uitgewerkt hebben om niet achteraf te kunnen zeggen: “Hadden we dat maar eerder onderzocht”.
Het plan om de Polfermolen af te bouwen en op dezelfde plek een sporthal te bouwen, komt maandag ter sprake. Daarbij heeft de provincie Limburg de gemeenteraad opgedragen om circa anderhalf miljoen per jaar te bezuinigen op de uitgaven van het centrum. Een hele opgave! Nu al is duidelijk dat de gemeenteraad projectontwikkelaar Wyckerveste geen groen licht geeft om de Polfermolen ‘ over te nemen’.
Wie zou het centrum wel willen overnemen?

← Vorig bericht

Voortbestaan 'Polfermolenverenigingen' op de tocht

Bolides op het plein

Volgend bericht →