Meerssen en Valkenburg organiseren Babsendag

Voorpagina » Toerisme » Meerssen en Valkenburg organiseren Babsendag

Vandaag, dinsdag 13 september 2016, zijn de Limburgse Babsen achtereenvolgens te gast in Meerssen en Valkenburg aan de Geul.
De jaarlijkse ontmoetingsdag van de Limburgse babsen is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en ervaringen met elkaar te delen. Een Babs is een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, ook wel Trouwambtenaar genoemd. Limburg telt op dit moment ongeveer 90 babsen die officieel beëdigd zijn door de rechtbank en in dienst zijn van een Limburgse gemeente.
Babsen van Meerssen en Valkenburg aan de Geul hebben de krachten gebundeld voor de organisatie van de Limburgse Babsendag 2016. Het programma begint op dinsdag 13 september om 9.30 uur met koffie en vlaai in het Leopoldskerkje aan de Gansbaan in Meerssen. Om 10.00 uur heet burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz de Limburgse Babsen welkom namens het gemeentebestuur. Na een bezoek aan enkele bijzondere trouwlocaties in Meerssen en enkele ludieke intermezzo’s gaat het gezelschap per bus naar Valkenburg aan de Geul. Hier worden enkele bezienswaardigheden bezocht en vindt om 16.00 uur in de ‘feestgrot’ (tevens trouwlocatie) de afsluiting van de Babsendag 2016 plaats door burgemeester Martin Eurlings.

← Vorig bericht

Meedoen aan de sjlagerverkezing 2017?

Stem op onze 'Polfermolen'-poll

Volgend bericht →