Meeste coronaboetes uitgedeeld in Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Nieuws » Meeste coronaboetes uitgedeeld in Valkenburg aan de Geul

Na rondvraag van De Limburger blijkt dat de BOA’s van Valkenburg aan de Geul in de periode tot juli de meeste coronaboetes uitschreven in geheel Limburg. In totaliteit werden 104 bonnen uitgeschreven. Maar net als in alle andere gemeenten, is deze stroom recentelijk opgedroogd. De krant vermeld dat het uitschrijven van boetes sinds juni is gekelderd ondanks het feit dat steeds meer mensen de coronaregels aan hun laars lappen.

Ook het uitschrijven van boetes is in Valkenburg aan de Geul opgedroogd. “Aanvankelijk moesten de BOA’s vooral samenscholingen tegengaan. Na de ‘versoepelingen’ waren zij volgens de gemeente ook nodig om in de horeca en het centrum alles in goede banen te leiden”, aldus De Limburger.

In de grotere plaatsen als Maastricht, Heerlen en Venlo werden na juni helemaal geen boetes meer uitgeschreven aldus de krant. Vanaf medio maart tot eind juni werden door justitie in Limburg in totaal 825 boetes uitgeschreven.

In een publicatie op deze website werd gemeente Valkenburg aan de Geul door het actualiteitenprogramma ‘Nieuwsuur’ ook ingedeeld met 104 bekeuringen. De publicatie was van 3 juli jl. Toen werd Valkenburg op landelijke basis ingedeeld op plek drie. Nu is Valkenburg aan de Geul koploper in de provincie Limburg.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

VV Walram wint oefenduel tegen VV Eijsden + videobeelden

Valkenburg-centrum krijgt weer viskraam

Volgend bericht →