Meewerken aan realisatie natuurplan in Vilt?

Voorpagina » Toerisme » Meewerken aan realisatie natuurplan in Vilt?

Zaterdag 25 maart a.s. om 10.00 uur wordt door wethouder Carlo Vankan het startsein gegeven. Rond het voormalig C-voetbaldveld, achter de speeltuin, wordt het hekwerk verwijderd, worden de struiken gesnoeid en meerdere bomen en boompjes gekapt. Een en ander in – pas afgerond – overleg met de gemeente en Het Limburgs Landschap, de toekomstige eigenaar van dit perceel en nu al eigenaar van het omliggende gebied. Het Limburgs Landschap wil vanuit Vilt meer en betere zichtlijnen naar het Geuldal en de overzijde daarvan creëren en daarmee wordt nu een begin gemaakt.
Enkele bomen worden op een bepaalde hoogte afgezaagd om er naderhand door een kunstenaar met een kettingzaag mooie ´beelden´ van te laten maken, zoals in Park Dersaborg.
De bedoeling is er weer een Vilt-Doe(t)-Dag van te maken: dorpsbewoners en hun kinderen wordt dan ook gevraagd mee te komen helpen en eventueel eigen (snoei) materiaal, tangetjes voor het losknippen van het hekwerk en werkhandschoenen mee te brengen. Het Kernoverleg Vilt heeft zelf maar beperkt materiaal beschikbaar. Kinderen kunnen o.a. helpen met het snoeien van de struiken, het bij elkaar leggen van gesnoeide takken, het verwijderen van de klimop uit een aantal bomen e.d.
Voor broodjes e.d. tijdens de middagpauze wordt gezorgd. Afhankelijk van het weer en de vorderingen van de werkzaamheden wordt tot 16.00 of 17.00 uur doorgewerkt.
Voor eventuele vragen kan men terecht bij Kittie Huntjens, tel. 043-6040696 of via email: kittiehuntjens@hetnet.nl

← Vorig bericht

Drie ton meer voor de WMo

Bertie Jennekens 102 jaar

Volgend bericht →