Mega wellnesshotel Geuldal in Broekhem-Noord

Voorpagina » Toerisme » Mega wellnesshotel Geuldal in Broekhem-Noord

De investeringsmaatschappij LMEY gaat in het voormalige Jezuïetenklooster Boslust een 220 kamers tellend wellness resort maken met congrescentra, restaurant en ondergrond zwembad. Het complex krijgt een openbare tuin en groot parkeerdeck dat aan het oog ontrokken wordt door heggen en bomen. Het wordt een mega object voor de kern Broekhem. Begin 2022, als alle meezit zegt directeur Thomas Schrickel van LMEY, gaan de deuren open.
Voor die tijd wordt het wegennet aan de oostkant van valkenburg aangepast. Komende vanaf de Emmaberg zal de langgekoesterde wens van de de gemeente gerealiseerd worden: een rotonde. De provincie is eigenaar van de weg en zal meebetalen is de verwachting van wethouder Carlo Vankan. Iets verderop wordt een nieuwe weg aangelegd wederom met een rotonde richting het nieuwe wellness hotel. “Daarmee kunnen we sluipverkeer door de wijk Broekhem voorkomen en krijgen de bezoekers een directe verbinding”, aldus de wethouder tijdens de commissievergadering S.O.B. dinsdagavond.
Bijkomend voordeel levert de verplaatsing van het gasstation van Enexsis in de Napoleonstraat op. “Die gaan we buiten het woongebied leggen”, aldus Vankan.
Het nieuwe wellnesshotel krijgt een vijf-sterren allure met 220 kamers, zegt Thomas Schrickel, directeur van LMEY. Dit jaar wordt het complete gebouw waterdicht gemaakt. “Uit een dak groeit een boom”, aldus Schrickel. Daarna verwachten we dat alle vergunningen verleent worden en kunnen we starten in 2018. We verwachten 20 maanden bouwtijd nodig te hebben om begin 2022 te kunnen openen”.
De totale investering bedraagt circa 25 miljoen euro.
Afbeeldingen LMEY

← Vorig bericht

Oplossing welstandsregels voor de Valkenier

Krachtstroom voor het Walramplein

Volgend bericht →