Mei-denplanting Vilt gaat niet door.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Mei-denplanting Vilt gaat niet door.

Wel optocht om 17.30 uur.De mei-denplanting in Vilt gaat dit jaar niet door. Het nieuwe bestuur van de vereniging geeft als reden “dat er niet tijdig een eigenaar van een sociale hygiëneverklaring te vinden was”. Daardoor heeft de Jonkheid Vilt geen drankvergunning kunnen aanvragen.
René Heuts en Cascade-uitbater Peter Janssen hebben de helpende hand naar de Jonkheid uitgestoken. “Wij hebben onze medewerking willen verlenen”, zegt Heuts. “Het nieuwe bestuur diende een aantal zaken te regelen, zoals een tractor, palen voor het opzetten van de den en een tocht door het dorp.
Na een gesprek met het stichtingsbestuur Cascade en de Jonkheid, heeft de Jonkheid besloten om geen denplanting te organiseren”, zegt René Heuts, bestuurder van de stichting Cascade. “Ik heb zelfs nog leden van het oude bestuur gebeld, maar heb verder geen reactie van ze gehoord. Dat is jammer”.
Het Jonkheidbestuur is van plan om eigen leden in de toekomst een cursus voor het verkrijgen van de vereiste vergunning te laten volgen. Ondanks dat er geen meiboom dit jaar in Vilt wordt geplant, een onderbreking van 40 jaar traditie, zal er toch een spellenochtend voor de jeugd georganiseerd worden.
Om 17.30 uur start de optocht met versierde fietsen onder begeleiding van harmonie Amicitia Vilt. “Ik heb zelfs nog leden van het oude bestuur gebeld, maar heb verder geen reactie van ze gehoord. Dat is jammer”.

← Vorig bericht

Waarom een gebiedsontwikkeling?

Kampioensbloemen voor drie Falco teams.

Volgend bericht →