Mengelmoes aan koopwaar op markten

Voorpagina » Toerisme » Mengelmoes aan koopwaar op markten

Twee markten op dezelfde dag. Nauwelijks vijf kilometer van elkaar verwijderd. De koopjesjagers hadden het afgelopen zondag voor het uitzoeken. Op het Theodoor Dorrenplein kwam de Falcobergiamarkt, kleiner van opzet, zondagmorgen langzaam op gang. Veel bezoekers drentelden enige tijd langs de kraampjes om vervolgens onder de grote parasols een van de terrasjes op te zoeken. 
Tafeltennisclub Sibbe Margraten Combinatie, geassisteerd door een aantal plaatselijke verenigingen, was al vanaf half acht in de weer met de opbouw van ruim 150 kraampjes op de jaarmarkt. “Een krachtige formule, deze opzet van de markt, die het al jaren goed doet in Limburg,” meldde de organisatie vooraf. Handelaren in antiek, curiosa, verzamelspulletjes, kunstwerken. De bewoners langs de marktroute hadden hun verkoopbare spulletjes op de oprit, in de tuin, onder de carport of gewoon op het trottoir uitgestald in de hoop nog een paar extra euro’s te vangen. Kinderen die afstand deden van hun spulletjes om met het ontvangen geld bijvoorbeeld een nieuwe X-Box te kopen. 
Belangstellend werd er uitgekeken naar de loterij: vanaf 12 uur werd er ieder uur – vijf keer in totaal – een geldprijs van 50 euro verloot.   
Drink- en eetgelegenheden ook hier meer dan voldoende. Niet onbelangrijk, gezien de tropische omstandigheden. ’s Middags een optreden van muziekgroep de Sappige Boys. Voor de allerkleinsten waren er diverse spelletjes neergezet.
Foto’s beide markten van Frits Feuler, TV Valkenburg


 

← Vorig bericht

‘Living history’ WW2 Camp onder tropische omstandigheden

Duif uit Berg internationale winnaar

Volgend bericht →