Met minder mensen meer mans

Voorpagina » Toerisme » Met minder mensen meer mans

De zaalvoetballers van De Kilo uit Berg & Terblijt werden vrijdagavond in het duel met Schaesberg, met als inzet de derde plaats, een beetje voor schut gezet. De bezoekers waren met slechts vijf spelers – vier in het veld en een keeper – aangetreden daar waar de ploeg van coach Giel Cauberg over drie wisselkrachten beschikte.
Wie gedacht had dat De Kilo dit varkentje wel even op snelheid en conditie zou wassen, kwam behoorlijk bedrogen uit. Niet Berg, maar Schaesberg stond na vijftig minuten met lachende koppies op de vloer: 3-7.
Rode draad in het spel van De Kilo was het veelvuldig balverlies en het te lang door pingelen van met name Mitch Hoenjet en Joshi Claessen. Dat vele balverlies werd de ploeg bij zowat elk tegendoelpunt fataal. Binnen het kwartier stonden de gasten comfortabel op 0-2 voordat Dré Hendriks tien seconden voor rust voor de ‘Anschlusstreffer’ tekende: 1-2.

Na de pauze zou het dan moeten gebeuren. Maar Schaesberg speelde het spelletjes uitgekookt, kwam meteen op 1-3, liep zelf geen meter te veel en liet de bal veel beter rondgaan in de ploeg dan de blauw-witten die steeds meer bleven ploeteren. Opnieuw aanvoerder Dré Hendriks bekroonde een afgeslagen aanval alsnog met een treffer (2-3) maar aan de overkant betekende een onoplettendheid 2-4. Tot grote woede van coach Giel Cauberg!
2-5 was nagenoeg een kopie van alle vorige treffers samen. Berg probeerde het met vijf veldspelers – dus zonder keeper – en zag hun aanvoerder in ‘overtal’ zijn hattrick maken: 3-5. Even gloorde weer hoop maar die bleek van korte duur toen Schaesberg het slotakkoord zette met twee pijnlijke treffers: 3-7.
Foto’s Frits Feuler, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Kerkcollecte voor nood in Sulawesi

Gemeente gaat uitingen op sociale media volgen

Volgend bericht →