Midweekwandeling vanuit Gulpen

Voorpagina » Nieuws » Midweekwandeling vanuit Gulpen

Op woensdag, 26 juli 2006, organiseert wandelsportvereniging “De Veldlopers” uit Gulpen weer midweekwandeling(en).

Twee korte wandelingen, die tevens zijn te combineren tot één grote wandeling. Wandelingen speciaal bedoeld voor jong en oud.

Parcours 5, 10 en 15 km.

Door onze 50+ parcoursbouwers worden de 5 km. wandelaars geleid langs de bedding van de Gulp en de Geul in de richting van het buurtschap Cartils en het bedevaartsoord Wittem. Na het passeren van kasteel Wittem vervolgen zij hun weg omhoog richting de Gulpenerberg om vervolgens weer af te dalen richting finish.

De 10 km. wandelaars worden getrakteerd op een bijzonder fraai parcours, dwars door het overlaatgebied van de Geul, richting Beertsenhoven, Stokkem, Etenaken en Schoonbron. Vanuit Schoonbron worden de kuitspieren aangespoord met korte klim naar de Sousberg te lopen om vervolgens te kunnen genieten van de adembenemende panorama’s vanaf de Keutenberg en Berghöf. Daarna

zullen ook deze wandelaars weer afdalen richting de finish in Gulpen.

Wie na één van beide parcours, vanuit café Paddock, nog energie over heeft kan aansluitend het andere parcours lopen en loopt dus in totaal 15 km..

Alle parcours worden zoveel mogelijk uitgezet over voet- en bospaden, dwars door ons mooie Limburgse landschap. Drukke wegen worden zoveel mogelijk vermeden, zodat de wandelaar zo optimaal mogelijk, in alle rust, kan genieten van de prachtige panorama’s. In principe zal voor de wandelaars onderweg géén aparte rustplaats of controlepost worden ingericht. Echter, wel zal met name voor de wandelaars op de 10 km. het parcours zodanig worden uitgezet dat zij onderweg een café of restaurant zullen passeren, alwaar zij een korte sanitaire stop kunnen maken en eventueel hun inwendige mens kunnen versterken.

Start-en sluitingstijden

De wan­delaars voor de 10 en 15 km. kunnen starten tussen 09.00 en 14.00 uur en de wandelaars voor de 5 km. tussen 09.00 en 15.00 uur. Het af­meldbu­ro sluit uiterlijk om 17.00 uur, dus tegen die tijd wordt ieder­een weer terugver­wacht. Een IVV-stempel is aanwe­zig.De medische verzorging is in handen van het Rode Kruis afdeling Mergelland.

Inschrijfgelden

De inschrijfgelden bedragen zonder herinnering Euro 1,50.

Met een sticker Euro 1,70 en met een medaille Euro 2,40.

Tevens zullen alle wandelaars bij inschrijving gratis een versnapering ontvangen voor onderweg.

Wandelaars die lid zijn van een erkende binnen en/of buitenlandse wandelorganisatie(s) genieten, op vertoon van hun lidmaatschapskaart, bij de inschrijving een korting van 50 Eurocent (zonder herinnering of met sticker) of 70 Eurocent (met medaille).

Startplaats

De startplaats is café Paddock (telefoon 043-450 1070), gelegen aan de Dorpsstraat 13 te Gulpen. Deze startplaats is gelegen op korte loopafstand van de bus­halte. Voor de mensen met een auto is er voldoende parkeerge­legen­heid.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u terecht bij Joep Bressers (telefoon 045-575 2700), dan wel Frans Borgans (telefoon 043-450 2807) of op internet www.veldlopersgulpen.nl

← Vorig bericht

Verkoeling van mens en dier in de Geul

Orgelconcert in de St.Gerlachuskerk te Houthem

Volgend bericht →