Midweekwandelingen van de Veldlopers uit Gulpen

Voorpagina » Nieuws » Midweekwandelingen van de Veldlopers uit Gulpen

Op woensdag 20 september 2006 zal wandelsportvereniging “De Veldlopers” uit Gulpen weer midweekwandeling(en) organiseren. Wederom twee korte wandelingen, die tevens zijn te combineren tot één grote wandeling. Wandelingen speciaal bedoeld voor jong en oud.

Parcours 5, 10 en 15 km.

Door onze Vutter’s worden deze keer de 5 km. wandelaars geleid in de richting van Euverem. Vandaar uit vervolgen zij hun weg, via een redelijk vlak parcours, om de voormalige Forellenkwekerij en het in restauratie zijnde kasteel Neubourg, dwars door het Gulpdal terug naar Gulpen.

De 10 km. wandelaars worden getrakteerd op een prachtig heuvelachtig parcours in de richting van Scheulder. Vandaar uit leidt het parcours de wandelaars langs de orchideeëntuin en de schaapshut, beiden gelegen in het Gerendal. Na een korte klim bereiken zij het plateau rond Berghöf en kunnen zij genieten van de schitterende panorama’s. Daarna dalen zij weer langzaam

naar beneden in de richting van het start-/eindpunt in café Paddock. Wie na één parcours nog energie over heeft kan aansluitend het andere parcours lopen.

Beide parcours worden zoveel mogelijk uitgezet over voet- en bospaden, dwars door ons mooie Limburgse landschap. Drukke wegen worden zoveel mogelijk vermeden, zodat de wandelaar zo optimaal mogelijk, in alle rust, kan genieten van de prachtige panorama’s. In principe zal voor de wandelaars onderweg géén aparte rustplaats worden ingericht. Echter, wel zal met name voor de wandelaars op de 10 km. het parcours zodanig worden uitgezet dat zij onderweg een café of restaurant zullen passeren, alwaar zij een korte sanitaire stop kunnen maken en eventueel hun inwendige mens kunnen versterken.

Start-en sluitingstijden

De wandelaars voor de 10 en 15 km. kunnen starten tussen 09.00 en 14.00 uur en de wandelaars voor de 5 km. tussen 09.00 en 15.00 uur. Het af­meldbu­ro sluit uiterlijk om 17.00 uur, dus tegen die tijd wordt iedereen weer terugverwacht. Een IVV-stempel is aanwezig.De medische verzorging is in handen van het Rode Kruis afdeling Mergelland.

Inschrijfgelden

De inschrijfgelden bedragen zonder herinnering Euro 1,50.

Met een sticker Euro 1,70 en met een medaille Euro 2,40.

Tevens zullen alle wandelaars bij inschrijving gratis een versnapering ontvangen voor onderweg.

Wandelaars die lid zijn van een erkende binnen en/of buitenlandse wandelorganisatie(s) genieten, op vertoon van hun lidmaatschapskaart, bij de inschrijving een korting van 50 Eurocent (zonder herinnering of met sticker) of 70 Eurocent (met medaille).

De startplaats is café Paddock (telefoon 043-450 1070), gelegen aan de Dorpsstraat 13 te Gulpen. Deze startplaats is gelegen op korte loopafstand van de bushalte. Voor de mensen met een auto is er voldoende parkeergeheid.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u terecht bij Joep Bressers (telefoon 045-575 2700), dan wel Frans Borgans (telefoon 043-450 2807) of op internet www.veldlopersgulpen.nl

← Vorig bericht

Walram 1 stelt supporters erg teleur !

Parkstadgemeenten helpen starters op de woningmarkt

Volgend bericht →