Militairen trotseren de Emmaberg

Voorpagina » Toerisme » Militairen trotseren de Emmaberg

U hebt ze wellicht zelf ook al gezien. Landmachtmilitairen die bepakt door het Geulstadje liepen. Het waren leden van de Deltacompagnie 30 Natresbataljon die op 20 mei een oefening in Valkenburg hielden. Vanuit het Brandweerkazerne Valkenburg gingen de reservisten te voet richting Hulsberg. Hierbij moest, natuurlijk met volle bepakking, de Emmaberg getrotseerd worden.
Na een nacht actief te zijn en al verschillende kilometers in de benen was het in Valkenburg afzien voor de reservisten. Na een kort rustmoment vertrok rond 10 uur vanuit het brandweerkazerne de eerste groep van de D-Compagnie 30 Natresbataljon te voet richting Hulsberg. Hierbij moest ook de Emmaberg opgelopen worden, met rond de 35 kilo bepakking bij zich. Tot ongeveer 2 uur in de middag waren er verschillende groepjes van de reservisten op de 1½ kilometer lange berg, met een gemiddeld stijgingspercentage van 4%, te zien.
De Deltacompagnie van 30 Natresbatataljon is een Nederlandse militaire eenheid (compagnie) die geheel bestaat uit reservisten en is geplaatst binnen de Gemeente Brunssum. Kerntaak van deze compagnie is het bewaken en beveiligen van objecten en gebieden in Nederland. Daarnaast kan de compagnie militaire bijstand verlenen bij rampenbestrijding en voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Ook levert de compagnie steun aan civiele instanties bij grote evenementen en ondersteuning bij ceremoniële activiteiten en herdenkingen.
Foto ministerie van Defensie

← Vorig bericht

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven openen kasteelhoeve

Meest gehoorde woord van de stadsbouwmeester: 'jammer'

Volgend bericht →