Wedstrijd voor gewonde militairen/veteranen in Vilt

Voorpagina » Toerisme » Wedstrijd voor gewonde militairen/veteranen in Vilt

Afgelopen zondag heeft wethouder Claudia Bisschops, zelf oud-militair en veteraan, gesprekken gevoerd voor meer aandacht voor gewonde militairen/veteranen. Bisschops probeert om samen met gewonde top-wielersportveteraan Edwin de Wolf een  internationale wielerkoers voor gewonde militairen/veteranen te organiseren in het Amstel Goldrace weekeinde van volgend jaar. “Zij verdienen onze erkenning en waardering en daarom goed dat zij ook in ons Valkenburg aan de Geul en in “onze koers” een podium krijgen”, aldus Bisschops op haar Facebookpagina.
Ze voerde afgelopen weekeinde goede gesprekken met koersdirecteur AGR Leo van Vliet, de operationeel leider Roy Packbier van de Pepr Company en namens hoofdsponsor Heineken/Amstel Bier Yvonne de Liefde. Generaal-majoor Gijs van Keulen, die al vele jaren zijn positie bij defensie gebruikt om veteranensport, wielrennen in het bijzonder, onder de aandacht te brengen, steunt het Valkenburgse initiatief.
“Gezamenlijk hebben wij de intentie uitgesproken om te zorgen dat volgend jaar, mede in het kader van 75 jaar bevrijding, gewonde militairen uit diverse landen gezamenlijk in Vilt over de finish rijden. Een mooie opmaat naar de internationale Invictus Games The Hague 2020, die volgend jaar in Den Haag gehouden worden! Gewond maar niet verslagen, samen uit, samen thuis, niemand blijft achter”, aldus een bevlogen Bisschops.
Het organiseren van een gewonde veteranen/militairen wielerwedstrijd in 2020 is een van de speerpunten die in het coalitie-akkoord van AB, CDA en PGP vermeld staan.
Foto Claudia Bisschops Facebookpagina

← Vorig bericht

Koningsdag in Berg

Kunstwerkt met Henri Ritzen

Volgend bericht →