Minder bezoekers voor de Gemeentegrot

Voorpagina » Toerisme » Minder bezoekers voor de Gemeentegrot

Het aantal bezoekers aan de Gemeentegrot aan de Cauberg daalt. En daarmee ook de inkomsten voor de gemeente. In 2016 kochten nog bijna zevenduizend mensen een ticket. In 2017 kwamen nog 6800 bezoekers, vorig jaar waren dat er nog eens duizend minder.   De Gemeentegrot wordt geëxplodeerd door de Polfermolen BV.
Voor de gemeente als eigenaar van de grot is dit een belangrijke bron van inkomsten. Het college heeft in het kader van de bezuinigingen die ze dit jaar moet doorvoeren de verwachting met betrekking tot de exploitatie naar beneden bijgesteld met € 50.000,-.
De tegenvallende bezoekerscijfers kunnen te maken hebben met de extreme zomerse temperaturen van vorig jaar. Dat is gissen. Er zijn geen harde cijfers en oorzaken voorhanden.
Vergaderen in grot
Tijdens de radio-uitzending van het programma Valkenburg Actueel opende Algemeen Belang fractievoorzitter Niels Dauven afgelopen zaterdag het idee om in de zomermaanden in de Gemeentegrot te vergaderen. “Daar is het constant 12 graden en lekker koel”, zei hij. Ondanks zijn idee, dat wellicht voor de gemeente te laat is ingediend, kon zijn idee niet op korte termijn gerealiseerd worden.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Streep door huurkoop school Schin op Geul

Huiskamer Broekhem noord breidt haar activiteiten uit

Volgend bericht →