Minder helikoptervluchten boven Limburg

Voorpagina » Toerisme » Minder helikoptervluchten boven Limburg

Commerciële helikoptervluchten krijgen in Limburg minder speelruimte. De provincie heeft de regels voor deze zogenoemde ‘fun’vluchten aangescherpt. Dat schrijft de Limburg vanmorgen op haar voorpagina. Zo is het maximumaantal vluchten per dag vanaf een bepaalde locatie gehalveerd: van 50 naar 25.
Bedrijfsuitjes
De aanscherping van de regels is mede het gevolg van een toenemend aantal klachten uit de samenleving over overlast van commerciële helikoptervluchten. Het gaat dan over onder meer bedrijfsuitjes of commerciële acties waarbij werknemers of klanten rondvluchten per helikopter kunnen maken. Om die vluchten mogelijk te maken moet de provincie Limburg ontheffing verlenen voor het gebruik van bijvoorbeeld een weiland als start- en landingsplaats.
Klachten
Vorig jaar leidden helikoptervluchten vanuit Houthem tot veel vragen. Vluchten van VIPS naar het formule 1 circuit van Francorchamps in de Ardennen. Ook van vluchten vanuit Bemelen werd geklaagd. De bewoners werden niet van te voren geïnformeerd. De gemeenten hebben daarin geen rol, werd gezegd door de woordvoerders. De gemeente is wel in overleg gegaan met de provincie Limburg over het communicatietraject. Daaruit is deze nieuwe regeling uit voortgekomen.
Archieffoto’s TV Valkenburg

← Vorig bericht

Mooiste koning en koningin Jonge Nobele in Wylre

Schutterij Strucht valt in de prijzen

Volgend bericht →