Minister Maria van der Hoeve is enthousiast over Brede School

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Minister Maria van der Hoeve is enthousiast over Brede School

Onderwijsminister Maria van der Hoeven (CDA) liet zaterdag 21 oktober 2006 duidelijk merken zeer blij te zijn met het initiatief om tot de ontwikkeling van een Brede School in Valkenburg te komen. Zij liet zich uitgebreid informeren door de diverse partners.
Haar werkbezoek in deze verkiezingstijd startte bij de locatie Polfermolen. Roger Huntjens vertelde de minister van Onderwijs over de geschiedenis van het gebied.
Daarna werd in een wandeling door het centrum “genetwerkt” om in hotel Walram sprekers te aanhoren zoals burgemeester Nuijtens, Wien Bergmans, directeur Stella Maris als vertegenwoordigers van Heuvelland Bibliotheek en Plenkertschool.
Jean Dorren, sinds 1 sept j.l. full-time directeur Polfermolencentrum, deed met klem een beroep op het maken van goede en deugdelijke afspraken. In haar afscheidswoord sprak de minister haar bewondering uit voor dit initiatief. Maar noemde, als enige, de vereniging Mooi Geulzicht die door haar acties deze Brede School “mogelijk gemaakt” heeft.
Jo Kleijnen van Mooi Geulzicht noemde de te maken afspraken met de scholen om overlast te elimineren, van wezenlijk belang. Zeker met 500 leerlingen dagelijks in deze omgeving.

← Vorig bericht

Fractie PvdA/D66 houdt een buitenzitting in Schin op Geul

Beker-zaalvoetbal

Volgend bericht →