Minister sluit eerste fase herstel Geulkades af

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Minister sluit eerste fase herstel Geulkades af

“Valkenburg moet haar allure weer terugkrijgen”, zegt Eurlings.Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat, heeft zaterdagmiddag met een grijpmachine een herdenkingssteen neergelaten op de kademuur aan het Walramplein. Hij werd gadegeslagen door heel veel Valkenburgers en passanten. Het was een historisch moment.
Vanwege het historische karakter van de Geul en Valkenburg, de opstap van Camiel Eurlings om via de politiek iets te kunnen bereiken. Hij haalde de plannen van Piet Blom nogmaals aan. “Niet doen”, zei de minister, “deze stad heeft zijn eigen karakter en historie. Die moet in de toekomst op de voorgrond staan”.
Waterschapsvoorzitter Jan Schrijen betoonde de 30 verschillende vissoorten die nu in de Geul leven. “Kijk eens wat we gedaan hebben met de zeldzame planten. Die hebben we nu weer teruggeplaatst”. Burgemeester Martin Eurlings is trots op datgene wat nu al bereikt is. Hij wil verder. “Het getal drie wordt héél belangrijk”, voorspelde hij.
We hebben de gerestaureerde Berkelpoort, gaan de Grendelpoort haar allure weer teruggeven en de derde -nieuwe loot aan de poorten van Valkenburg- wordt de te bouwen Geulpoort.
Met natuurlijk de bouw van hotel Croix de Bourgogne en het winkelcentrum”.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

Boringen terrein villa Via Nova

Vrijgezellenfeest loopt uit de hand

Volgend bericht →