Minister Spies naar Geulhem voor intentieverklaring.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Minister Spies naar Geulhem voor intentieverklaring.

Modernisering van de oude basisadministratie van de afd. bevolking.Voor wie deze tekst – Van ‘GBA’ via ‘mGBA’ naar ‘BRP’ – onduidelijk is, de volgende verklaring: Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) kwam naar Valkenburg aan de Geul voor de feestelijke ondertekening in de grot in Geulhem van een ‘Intentieverklaring Koplopertraject modernisering Gemeentelijke Basisadministratie’ (GBA en mGBA).

Vertegenwoordigers van 12 Nederlandse gemeenten, waaronder Valkenburg, ondertekenden hun voornemen om samen een nieuw systeem in te voeren.
Een nieuwe ‘Basisregistratie Personen’ (BRP) waardoor de mogelijkheid wordt geboden aan iedere burger om vanaf 2016 in elke willekeurige gemeente om zonder wachttijden rijksdocumenten te krijgen.

Burgemeester Eurlings vroeg zich af waarom de burgers nog niet in opstand waren gekomen vanwege de ellenlange procedures bij het verkrijgen van documenten? Daarop reageerde de minister instemmend. "Dit is iets wat we niet moeten maar willen. Burgers zullen zo weer trots zijn op hun overheid".

Foto’s Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Nieuwe vlaggen versieren finish in Vilt/Berg.

6 mei was Walram gunstig gezind.

Volgend bericht →