Minister van der Hoeven lost startschot Nacht van Gulpen

Voorpagina » Nieuws » Sport » Minister van der Hoeven lost startschot Nacht van Gulpen

In het weekend van 16 en 17 juni a.s.staat het Heuvelland weer in het teken van de Nacht van Gulpen. Door Wandelsportvereniging “De Veldlopers” uit Gulpen wordt dan al weer voor de 31e keer de Nacht van Gulpen georganiseerd.
De Nacht van Gulpen is één van Nederlands bekendste nachtelijke wandeltochten, waarbij de wandelaars op zaterdag 16 juni a.s. om 22.30 uur starten aan een parcours van 70 km., dwars door het Limburgs Heuvelland. Voor deze editie heeft de organisatie weer een schitterend parcours ontworpen, dwars door het mooie Heuvelland, met als smaakmakers, de klim naar Vijlenerbos, Schilberg, Kruisberg, Eyserheide, de Kampsweg en uiteraard de Gulpenerberg. In totaal zijn dit jaar 11 kuitenbijters opgenomen in het parcours.
En elk jaar weer lukt het de organisatie om een politieke coryfee naar Gulpen te halen voor het lossen van het startschot. De organisatie is bijzonder verheugd dat zij dit jaar weer een minister in Gulpen mogen ontvangen.
In navolging van de voormalige minister Pronk (2001) en de huidige minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings (2002), zal dit jaar de minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, op 16 juni a.s. in Gulpen aanwezig zijn om de wandelaars, om 22.30 uur, de nacht ‘in te schieten’. “Als organisatie zijn we bijzonder trots op het feit dat wederom een minister speciaal voor De Nacht van Gulpen afreist naar Gulpen.
Dit geeft ook de waardering aan voor dit internationale wandelevenement vanuit de landelijke politiek. Een evenement dat zonder de 23 sponsoren en de ruim 300 vrijwilligers absoluut niet te organiseren is, aldus Jean Schrijnemakers, tevens de voorzitter van de organiserende vereniging WSV De Veldlopers uit Gulpen.”
Maria van der Hoeven (1949) is sinds 22 februari 2007 minister van Economische Zaken.
Daarvoor (2002-2007) was zij minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Mevrouw Van der Hoeven was voorheen lerares en directeur van het technologiecentrum Limburg en gemeenteraadslid in Maastricht en in de periode 1991-2002 Tweede-Kamerlid voor het CDA. In de Tweede Kamer hield zij zich in die periodenadrukkelijk bezig met bestuurlijke organisatie en voortgezet onderwijs.Ook was zij vice-voorzitter van de CDA-fractie en eerste ondervoorzitter van Tweede Kamer.
Kortom een Nederlands politica van formaat, geboren en getogen in Limburg.
Nadat de organisatie minister van der Hoeven welkom heeft geheten in het Gulpener Bierhuys zal zij, aansluitend een korte rondgang maken door de kern van Gulpen. Daarbij wordt o.a. een bezoek gebracht aan het Ontmoetingscentrum De Timpaan. De Timpaan is niet alléén de ontvangstruimte voor alle wandelaars, maar ook het inschrijfbureau, EHBO, verbindings- en commandopost ect. zijn hier ingericht. Ook zal de minister langs de diverse muzikale podia worden geleid en worden geïnformeerd over het grootse muzikale programma dat weekend.
Want De Nacht is niet alléén een groots opgezet wandelfestijn, maar ook het randgebeuren er omheen wordt de laatste jaren door de organisatie steeds meer geaccentueerd. Vele duizenden toeschouwers komen namelijk naar Gulpen om de start en intocht van de wandelaars mee te maken en te genieten van de diverse orkesten die op dat moment spelen op de diverse podia in de kern van Gulpen.
Voor wat betreft de route en meer informatie over de 31e Nacht van Gulpen kunt u ook de website van de organisatie onder www.nachtvangulpen.nl raadplegen.

← Vorig bericht

Limburger van Verdienste voor Beppie Kraft

Expositie Maastrichtse kunstenaar Clemens Maassen

Volgend bericht →