Misdaadmeter: Valkenburg aan de Geul op plek 59.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Misdaadmeter: Valkenburg aan de Geul op plek 59.

In Zuid-Limburg doet Valkenburg aan de Geul het slecht.Het Algemeen Dagblad heeft opnieuw de misdaadmeter gepresenteerd, een overzicht van de criminaliteit in Nederland, over 2012. Amsterdam staat op plek 1, Maastricht op plek 4, Heerlen op 7 en Roermond op 9 van de ruim 400 onderzochte gemeenten.
Valkenburg aan de Geul staat op plek 59, Simpelveld op 401, Gulpen-Wittem b.v. op 273, Meerssen 200, Eijsden/Margraten op 316. Valkenburg aan de Geul komt er van de omringende gemeenten na Maastricht en Heerlen, Sittard/ Geleen (30) en Kerkrade (36) het slechts vanaf.

Er werden tien criteria bekeken: inbraak, auto diefstal, openbare geweldpleging, mishandeling, vernieling, woninginbraak, zakkenrollen etc. Aantal delicten per gemeente afgezet naar inwoneraantal en gekeken naar de impact van de delicten op slachtoffers via onderzoek Centraal Planbureau.

Zodoende telt woninginbraak zwaarder mee dan b.v. een autokraak. Gemeenten met minder dan vierduizend inwoners tellen niet mee. Veiligste gemeente is Litenseraadiel, Friesland. Daar komen overvallen, straatroof en zakkenrollen niet voor.

Voor meer info zie www.ad.nl/misdaadmeter

← Vorig bericht

Basisschoolleerlingen 'on stage'.

ZVV de Kilo jubileert.

Volgend bericht →