Model Bouw Club Zuid- Limburg hield open dag

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Model Bouw Club Zuid- Limburg hield open dag

Tijdens de tentoonstelling werden er door de leden vervaardigde modellen geshowd. Het waren hoofdzakelijk schepen, maar ook wegvervoer in de vorm van vrachtauto’s waren aanwezig. Verder was er een bijzondere houten trein te zien. Het verticale transport werd vertegenwoordigd middels kranen. Alle aanwezige modellen waren door de leden zelf vervaardigd.
Er stonden een aantal modellen te koop en men kon reserve onderdelen kopen. De vereniging stelt zich ten doel: het bevorderen, animeren en stimuleren van de scheepsmodelbouw in het bijzonder en de modelbouw van auto’s. Hieronder wordt verstaan varende en statische modelschepen en auto’s, rijdend, statisch en diorama’s welke op bovenstaande zijn gebaseerd. De vereniging, welke in 1994 is opgericht, telt op dit moment 32 leden, die allen actief zijn op het gebied van modelbouw in al haar facetten.
De leden wonen verspreid over een groot deel van Zuid- Limburg en komen in de zomer bij elkaar aan het vaarwater in de Geulpark te Valkenburg aan de Geul. Gevaren wordt op de vrijdagavonden van 19.00 tot 22.00 uur en de zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. In de winter houden ze een aantal bijeenkomsten om zo onder het genot van een drankje bij elkaar te komen en te vertellen over hun hobby en wat de plannen zijn voor het maken van het volgende model.
Foto’s Janneke Verhoeven © 2006 Tv Valkenburg

← Vorig bericht

Burgemeester Nuijtens in de boot

Sjtiechting Vallekebergsen Dieksjonaer besjteit 10 jaor

Volgend bericht →