Moet slagzin winkelend Valkenburg redden?

Voorpagina » Toerisme » Moet slagzin winkelend Valkenburg redden?
“Je zal een slagzin moeten bedenken voor Valkenburg waar alles in zit en dus de gehele lading dekt”, aldus de conclusie van de enquête van Citycom.nl en Promoflow over het ‘Nieuw winkelcentrum Valkenburg aan de Geul’.
De beide bedrijven hebben een bezoekersenquête gehouden in de maand juni waaraan ‘maar’ 602 bezoekers aan het centrum deelnamen. 41% van de ondervraagden – waarvan een deel hun antwoorden ook via internet konden afgeven – komen minder of helemaal niet naar het centrum vanwege de gestegen parkeertarieven. Ook het achterblijven van impulsaankopen veroorzaakt bij enkele winkeliers een omzetdaling van 40% ten opzichte van de periode voor de verbouwingswerkzaamheden in 2010.
Een ander ander minpunt is het grijze karakter van de bestrating. Er is geen sfeer, wordt aangehaald. Plus het ontbreken van ‘versieringen’ zoals bloemen. Juist dit jaar hebben ondernemers overal het centrum versierd met bloemen.
55% van de ondervraagden is negatief over het ‘groen’.
Het rapport spreekt tevens van ‘maar’ twee nieuwkomers in het aanbod van nieuwe winkels in het centrum. voordat de verbouwing van het nieuwe centrum begon, was met bouwbedrijf Hurks BV via de branche-advies-commissie afgesproken dat er een grotere verscheidenheid aan winkels in “Aan de Kei” zou komen. Overigens zaten de ondernemers en de gemeente samen met Hurks BV in die commissie.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Einde tropenrooster ophalen afval

Gemeentelijke financiën zijn op orde

Volgend bericht →