Moeten paarden wijken voor wellness?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Moeten paarden wijken voor wellness?

Biomentor Wim De Leeuw krijgt tot 1 jan. 2013 de tijd om gebruik te beëindigen.Jarenlang hebben paarden gebruik kunnen maken van het weiland aan de Pr. Beatrixsingel in Broekhem. Nu de gemeente het complex van de voormalige brouwerij De Leeuw heeft aangekocht, zouden de paarden weg moeten. Een ambtenaar heeft biomentor Wim de Leeuw dit bericht telefonisch kenbaar gemaakt.
De Leeuw zegt een mondelinge overeenkomst met de gemeente te hebben over het gebruik van het weiland. Wethouder van Melsen heeft mij verteld het terrein vrij
te willen hebben voor toekomstige ontwikkelingen. De gemeente wil er wellnessactiviteiten ontwikkelen.

Dinsdagavond wordt de kwestie besproken tijdens de commissievergadering S.O.B. Enkele politieke partijen, CDA, PvdA, D66, AB, VVD, PPGV en SP, stellen vragen.

Inmiddels heeft de gemeente gereageerd. Biomentor de heer De Leeuw heeft van de bierbrouwerij De leeuw op 21 augustus een aangetekend schrijven ontvangen waarin hem werd meegedeeld dat het gebruik van recht van het weiland per 30 september 2012 wordt beëindigd vanwege eigendomsoverdracht naar de gemeente Valkenburg aan de Geul. Daarop heeft de heer De leeuw niet gereageerd. Juridisch betekent dit dat dhr. De leeuw heeft met het beëindigen van het gebruik ingestemt.

Het gemeentebestuur heeft inmiddels besloten dat de heer De Leeuw het weiland per omgaande vrij dient te maken van gebruik. Hij mag wel gebruik blijven maken van de terreinen van de voormalige voetbalclub Valkenburgse Boys tot 1 januari 2013. Deze velden worden daarna heringericht in het kader van de natuurcompensatie. Dit is met de provincie Limburg contractueel afgesproken.

Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Oproep voor info voor boek 'Ignatiuscollege'.

Bomenkap bij de ingang van het Openluchttheater.

Volgend bericht →