Mogelijk sluit Pretpark De Valkenier na de zomer haar deuren

|
, ,

Voorpagina » Nieuws » Mogelijk sluit Pretpark De Valkenier na de zomer haar deuren

De gebroeders Otermans van Pretpark De Valkenier in Broekhem-Zuid staan op voor een moeilijke keuze in het jaar dat het pretpark 90-jaar bestaat. Investeren of sluiten?

Pretpark De Valkenier

Investeren
Wil het pretpark meegaan in de huidige trend van sneller, hoger en harder, dan zal de directie flinke investeringen moeten doen en qua oppervlakte moeten uitbreiden. En dat is juist het probleem. Er is niet voldoende ruimte beschikbaar. Het park ligt midden in een woonbuurt. Uitbreiden brengt meer (geluids)overlast met zich mee. Otermans heeft eerder aangegeven zijn bedrijf het hele jaar te willen openhouden. En dat zou circa 500.000 bezoekers betekenen. Bijna drie keer zo veel als nu het geval is.

Toekomst
Hoe de toekomst van het pretpark er zal uitzien is nu nog onduidelijk. De gebroeders Otermans hebben in ieder geval een intentieverklaring met Grouwels Daelmans Projectontwikkeling getekend. Dat betekent dat toekomstplannen om van het park een woonwijk te maken, worden onderzocht.

Visie over Valkenburg-West
Een jaar geleden heeft het college van B&W – met voorop wethouder Carlo Vankan van Fysiek Domein – een plan genaamd ‘Valkenburg-West’ gepresenteerd. Dat was nog voor dat het coronavirus haar intrede deed. De belofte van Vankan dat in juni 2020 de visie op tafel zou liggen is niet uitgekomen. In de te ontwikkelen visie ‘Valkenburg-West’ zijn de Plenkertstraat – Wilhelminalaan en Pr.Bernhardlaan opgenomen. Het gebied binnen deze driehoek wordt opnieuw bekeken en mogelijk herontwikkeld. Een herontwikkeling van de Plenkertstraat zal voor iedereen duidelijk zijn. Voor de Wilhelminalaan wordt nadrukkelijk gekeken naar panden zoals de voormalige discotheek Ahoy en de huidige brandweerkazerne. Vankan maakte vorig jaar bekend dat het pretpark De Valkenier ook in deze visie-ontwikkeling wordt meegenomen.

Het park zal – indien de beperkende maatregelen rond COVID-19 worden opgeheven voor pretparken – nog geopend zijn. Pretpark de Valkenier was vandaag helaas voor commentaar niet bereikbaar.

← Vorig bericht

De Rode Loper in de watertoren van Schimmert

Programma’s vanaf 21 februari

Volgend bericht →