Monument Schynsmolen is mooi opgeknapt.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Monument Schynsmolen is mooi opgeknapt.

Onderdeel van de Open Munumentendagen 2011.Afgelopen weekeinde waren monumenten toegankelijk voor iedere bezoeker. Het thema van de open monumentendag 2011 was: nieuw gebruik, oud gebouw. In 1987 opende prins Claus de eerste open monumentendag in Utrecht.

In 25 jaar tijd is deze dag van karakter veranderd. In 1987 waren het de oude boerderijtjes en de pittoreske kasteeltjes die om de aandacht vochten van de dagtoerist.

Afgelopen weekeinde bezocht Tv Valkenburg de Molen Schyns in de St.Pieterstraat.
Nieuw gebruik – Oud gebouw
Het thema van de 25e Open Monumentendag is Nieuw gebruik – Oud gebouw en gaat over herbestemming. Herbestemming van monumenten sluit nauw aan bij de missie van Open Monumentendag. De toegenomen publieke aandacht voor monumenten door de Open Monumentendag heeft er voor gezorgd dat de zorg voor monumenten steeds meer op de politieke agenda is komen te staan. En daarmee ook het behoud, de betekenis en herbestemming van monumenten.

Bij zowel de Open Monumentendag als bij herbestemming is aandacht voor behoud, maar ook voor ontwikkeling en een nieuwe vorm. En net als bij de Open Monumentendag wordt ook bij herbestemming vooruit gekeken en krijgen monumenten, ongeacht hun leeftijd, een nieuw leven, een nieuwe betekenis, en kunnen daarmee een verbetering voor hun omgeving betekenen.

Foto’s Lieske Leunissen, Tv Valkenburg © 2011

← Vorig bericht

Parkeren Wilhelminalaan: niet snel te verwachten.

Ladies Tour werd 'hattrick' voor Marianne Vos.

Volgend bericht →