Moord in Berg wordt wederom actueel door kalender

Voorpagina » Toerisme » Moord in Berg wordt wederom actueel door kalender

Op zaterdagavond 14 augustus 2004 kijken de 69-jarige Mia en haar 68-jarige man Jef Leukel televisie in hun woning aan de Lindenstraat in Terblijt, als er plotseling een man in hun woonkamer staat. Jef, ex-bokser, geeft de indringer een paar rake klappen, maar kan niet voorkomen dat hij overmeesterd wordt. Zijn vrouw Mia grijpt een ijzeren pook en slaat de indringer daar enkele malen mee, waarna hij haar buiten westen slaat. Als zij bijkomt is haar man Jef overleden aan zeer ernstige verwondingen, waarschijnlijk toegebracht met een boomzaag. Mia overleefd de brute aanval.
De buit was miniem: twee ringen en horloge’s van beide bewoners. Er is veel bewijsmateriaal door de overvaller achtergelaten: zijn bloed, trui, plastic tas en een drinkflesje.
De gebeurtenissen in Terblijt vonden plaats tijdens de Heuvelland vierdaagse, editie 2004. De centrale startplaats en binnenkomst van de wandelaars was aan de Rijksweg in Berg gelegen met de naam café Noben. Enkele dagen later werd een stille tocht gehouden vanuit Terblijt naar de parochiekerk HH. Monulphus- en Gondulphus.
De moordzaak is nooit opgelost. Deze week is de zaak weer in de openbaarheid gebracht via de uitgave van een ‘coldcasekalender 2018’. Daarin vraagt de politie weer aandacht voor de zaak. Veertien jaar na dato zijn omstandigheden, relaties en situaties veranderd. De politie verwacht dat mensen nu wel willen getuigen.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Krijgt d'r Moostuin een 'Appeltje van Oranje'?

Nep-zorgverleners in actie in Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →