Morgen is het Nationale Boomfeestdag 2013.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Morgen is het Nationale Boomfeestdag 2013.

Voor de 57-ste keer. Het thema is: ‘Bomen maken gezond’.Komende woensdag, 20 maart gaan weer duizenden kinderen in Limburg bomen en struiken planten en andere groene activiteiten ondernemen in het kader van de Nationale Boomfeestdag. In Valkenburg aan de Geul wordt in 4 kernen door de basisschooljeugd plant- en snoeiwerkzaamheden uitgevoerd.
Groep 7 en 8 van Basisschool Vilt zal in het Hondenlosloopgebied 10 bomen planten. In de kern Schin op Geul worden op de parkeerplaats van het Gerendal snoeiwerkzaamheden in de groenstrook rondom de parkeerplaats van het Gerendal verricht. In Houthem wordt de speelplaats van de school opgeruimd en struiken gesnoeid en geplant. Bij de OBS Broekhem worden op het schoolplein struiken geplant en boomschors verspreid. De OBS Berg zal op de voormalige stortplaats aan de Langen Akker ook snoeiwerkzaamheden verrichten.
De leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool De Plenkert planten 13 bomen bij de ingang van het Openluchttheater aan de Plenkertstraat. Deze worden geplant in reeds eerder aangemaakte plantgaten.
Jaarlijks worden er op de 3e woensdag van maart in heel Nederland bomen geplant en feest gevierd rondom bomen en natuur. De Boomfeestdag is niet alleen een mooie manier om kinderen in aanraking te laten komen met bomen, natuur en buiten zijn, maar het is ook een kans voor de gemeente om het broeikaseffect terugdringen.
Bomen leggen CO-2 gassen vast en geven daar zuurstof voor terug. De provinciale commissie Boomfeestdag Limburg hoopt dat in 2014 weer alle gemeenten mee zullen doen aan de Nationale Boomfeestdag.

← Vorig bericht

Parkeerautomaten onklaar gemaakt.

Nog geen dader(s) van brandstichtingen.

Volgend bericht →