Van de Mortel over Croix de Bourgogne: "Exploitatie is onrendabel"

Voorpagina » Toerisme » Van de Mortel over Croix de Bourgogne: "Exploitatie is onrendabel"

Ondanks het feit dat er nog steeds niet gebouwd wordt aan de realisatie van hotel Croix de Bourgogne en de beide dependances op het Th.Dorrenplein in Valkenburg-centrum is er toch nieuws te melden.
Het onderwerp Croix de Bourgogne houdt de bevolking bezig. Ook op Facebook. En juist daar verscheen een column van journalist Hubert Haenen over het hotel. Opmerkelijk was dat exploitant/ontwikkelaar/investeerder, Jos van de Mortel, reageerde op de column. En die reactie willen wij u niet onthouden omdat deze uit de praktijk van een gerenommeerde ontwikkelaar komt die vaker met het bijltje gehakt heeft.
De reactie van Jos van de Mortel
“Als exploitant/ontwikkelaar/investeerder van Parkhotel Valkenburg en dependance, en hopelijk een keer herontwikkelaar van Kasteel Oost, kan ik uit ervaring mededelen dat het bouwen van Croix de Bourgogne, en de exploitatie ervan in de huidige tijd met zekerheid onrendabel en dus commercieel onuitvoerbaar zal blijken zonder megasubsidies, zoals ook nog steeds in het geval van Kasteel Oost de berekeningen op een behoorlijk aanvangsverlies duiden. De midweeks bezettingen in Valkenburg zijn gewoonweg te laag!”
Onherroepelijk
De omgevingsvergunning voor de herbouw van Croix de Bourgogne en de beide depandances is vorig jaar april onherroepelijk geworden. Op internet is informatie te vinden dat zo’n vergunning ingetrokken kan worden indien na langere tijd (3 jaar) nog niet gebouwd wordt.
Begin dit jaar schreef de gemeente op vragen van TV Valkenburg nog dit: “Wij hopen in het eerste kwartaal van 2019 meer inzicht te krijgen in de uitvoeringsplanning. Wij hebben alle vertrouwen erin dat er snel duidelijkheid komt over de startdatum”.
Eén van de redenen waarom nog niet gestart is met de bouw zal in de gestegen bouwkosten liggen. Die zijn de laatste twee jaar behoorlijk gestegen.
Opvallend is tevens het gegeven dat Blacklabel hotels op Parcourse geopend is met 65 hotelkamers terwijl in de plannen van herbouw van hotel Croix de Bourgogne met de beide appartementen wordt uitgegaan van 84 kamers. Jos van de Mortel is recent ook eigenaar geworden van Dieteren appartementen gelegen aan de Neerhem. Hij breidt daarmee zijn invloed in het aanbod van hotel- en vakantieappartementen in Valkenburg-c. uit.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Organisatie Bokkemèrt wordt uitbesteed

Lezing: Wat gebeurde er werkelijk op 10 mei 1940

Volgend bericht →