Motie voor steun aan TV Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Motie voor steun aan TV Valkenburg

In de raadsvergadering van 10 april a.s. brengen de drie coalitiepartijen, PGP, Algemeen Belang en VVD, mogelijk een motie in die voor TV Valkenburg een investeringssubsidie kan opleveren. Dat maakte fractievoorzitter Corry Fulmer van coalitiepartij PGP zaterdag bekend tijdens een interview op Falcon radio.
Corry Fulmer heeft samen met de andere twee coalitiepartners (Algemeen Belang en VVD, red.) overlegt hoe ze op dit moment het beste de tv-omroep kunnen helpen. “Als PGP hebben we het idee opgepakt om nog één keer een extra verstrekking van € 50.000,= te doen voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. Met in het achterhoofd dat TV Valkenburg in de toekomst haar eigen broek kan ophouden”.
Vorige week heeft hoofdredacteur Henk Jakobsen via een publicatie op de eigen website een noodkreet geslaakt over de acute noodsituatie waarin de sterk verouderde apparatuur zich bevindt. Jakobsen: “De apparatuur is nu definitief niet meer te gebruiken. Dit raakt niet alleen de carnavalsoptocht maar bijvoorbeeld ook sportprijzen, verkiezingen en vele andere op locatie opgenomen programma’s”.
“Wij hopen dat een meerderheid van de gemeenteraad zich achter ons standpunt kan scharen in de volgende raadsvergadering”, aldus Fulmer.
Stichting TV Valkenburg heeft vorig jaar bij de gemeente een bijdrage in de investering van nieuwe apparatuur gevraagd (https://tvvalkenburg.tv/nieuws/geen-investeringsgeld-voor-lokale-tv-omroep/) maar die is helaas door de meerderheid van gemeenteraad afgewezen. Vijf raadsleden stemden voor: vier CDA en 1 raadslid van de VVD.

← Vorig bericht

Ontwerpen Walramplein/Molenstraat in te zien

Vier parochies gaan fuseren

Volgend bericht →