Musicus en zanger Guus Smeets overleden

Voorpagina » Toerisme » Musicus en zanger Guus Smeets overleden

Musicus en zanger Guus Smeets is overleden Volgens bronnen aan het coronavirus. Hij woonde de laatste jaren in Voerendaal. Samen met Mia Gubbels. Guus werd 71 jaar.
Guus Smeets trad vorig jaar toe tot de Programmaraad van de Stichting Lokale Omroep Valkenburg, waar TV Valkenburg onderdeel van is. Hij componeerde voor TV Valkenburg de eerste stationcall die jarenlang de openingstune van het wekelijkse programma diende.

guus smeets magilla’s

Guus Smeets was een icoon. Hij was dé liedjesschrijver voor vele, vele artiesten. Niet alleen voor lokale artiesten maar ook voor nationale artiesten. Hij begon zijn muziekhobby bij de Valkenburgse band The Magilla’s. Hij speelde in de band de bluesharp. In 2018 kwam die groep nogmaals bij elkaar voor een reunie.
Guus was ook jarenlang het boegbeeld van de Valkenburgse formatie “Ezzebleef” waar zijn broer Roy en de later overleden Hans Kengen onderdeel van uitmaakten. Ze hadden grote successen.
Liedjes van Smeets wonnen twee keer het KVL, het vastelaovesliedjeskonkoer voor basisscholen en belandden drie keer in de LVK finale. In 2003 stond hij met zijn muzikale partner Hans Kengen als duo Ezzebleef in de LVK-finale maar een week voor de finale overleed Kengen onderweg naast Guus Smeets in de auto op de terugweg van een optreden.
In 2013 ontving Smeets de Oeuvrepries tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed in in Venlo.

← Vorig bericht

75 jarig bevrijdingsfeest tekort van € 14.000

Coronacrisis: Palmtakjes afhalen in oude kerk of Mariakapel

Volgend bericht →