Na 30 jaar eindelijk afrit A-79

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Na 30 jaar eindelijk afrit A-79

Klaar begin 2011In 1979 werden de eerste plannen gemaakt voor een afrit langs de A-79 ter hoogte van Broekhem. Dat onthulde burgemeester Eurlings.

Hijzelf was het die in die tijd als wethouder overleg pleegde met deputé Pleumeekers. De afrit wordt gefinancierd door de Provincie Limburg en zal zo’n 2 miljoen euro gaan kosten. “Daarmee wordt de verkeers-druk in Valkenburg centrum te lijf gegaan” aldus Eurlings.

Daarbij mag de leefbaarheid in de kern Houthem niet uit het oog verloren worden. Samen met de dorpsraad heeft donderdagavond overleg plaatsgevonden om de overlast te bestrijden. Samen met het R.O.V.L. wil de gemeente er een verkeersarrangement ontwikkelen.

Een van de problemen bij de realisatie van de afrit was het verwerven van gronden. De eigenaar, provincie Limburg, staat deze gratis ter beschikking. Door het aanleggen van een afrit wordt de Emmaberg met zo’n 3000 voertuigen per etmaal ontzien en is een wijziging van het bestemmingsplan niet nodig.

De gemeente verwacht eind dit jaar de plan voorbereiding klaar te hebben. In 2010 kan de schop de grond in. De totale bouwperiode beslaat zo’n 4 maanden.
Met wat vertraging is het mogelijk dat in 2011 de eerste voertuigen van de afrit gebruik kunnen maken.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

Fransche Molen krijgt bakkerswinkel

Polonaise langs de Geul

Volgend bericht →