Na bouwvakantie verhuizing winkels centrum.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Na bouwvakantie verhuizing winkels centrum.

Dan start sloop winkelcentrum, nieuw centrum klaar begin 2016.Op korte termijn worden afspraken gemaakt met de winkeliers en ondernemers in het winkel-centrum omtrent de aanstaande verhuizing van de winkels naar het Berkelplein. Dat maakte dinsdag Geert Hurks, eigenaar van het familiebedrijf Hurks vastgoedontwikkeling BV uit Eindhoven, bekend. Tevens liet Hurks weten dat grootwinkelbedrijf Blokker mee verhuisd naar het Berkelplein. Daarmee is deze laatste belemmering van tafel.

Hiermee gaan uiterlijk september a.s. alle bestaande winkels, behalve de winkel van de gebroeders Geurts, over naar het Berkelplein waar een tijdelijk winkelcentrum zal verrijzen.

Op dit moment is 60% van alle beschikbare winkelruimte verhuurd. Met de winkelketen Kruidvat zijn vergaande afspraken gemaakt en ligt het contract ter ondertekening klaar. Daarmee zou nog eens 10% winkelruimte erbij verhuurd zijn. De resterende 12.000m2 zijn nog te huur. Hurks, de partij die de winkelruimte verhuurt, mikt op nieuwe winkels die nog niet in het centrum gevestigd zijn. "Daar is een goede markt voor", aldus Geert Hurks.

Hurks maakte verder bekend dat de verkoop van de appartementen in het najaar van start gaat. Winkelcentrum en appartementen zijn volgens planning begin 2016 klaar.

Het familiebedrijf Hurks investeert € 35 miljoen eigen kapitaal in het nieuwe Valkenburgse centrum.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Open dag en huldiging jubilarissen Brassband.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →