Nacht van Gulpen start de trainingstochten

Voorpagina » Nieuws » Sport » Nacht van Gulpen start de trainingstochten

1e trainingstocht op 11 maart a.s.In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni 2007 organiseert de Wandelsportvereniging “De Veldlopers” uit Gulpen voor de 31e keer “De Nacht van Gulpen”.
Om deze monstertocht probleemloos te kunnen lopen adviseert de organisatie Nacht van Gulpen al jaren lang vóóraf goed te trainen. Want de Nacht is geen wandeltocht van 70 km., dwars door ons prachtige heuvelland, met de blik op oneindig. Nee, de Nacht is meer. Voor sommige wandelaars een soort reünie, waarbij gebeurtenissen en nieuwtjes van het afgelopen jaar worden uitgewisseld. Daarnaast staat De Nacht synoniem voor sfeer, kameraadschap, saamhorigheid en perfecte organisatie en verzorging onderweg. Het ultieme hoogtepunt voor de wandelaar(s) is de intocht op zondagmiddag in de kern van Gulpen, waarbij zij de laatste kilometer(s) door duizenden toeschouwers worden begroet en bedolven onder een zee van bloemen. Zonder goede voorbereiding (zowel lichamelijk als fysiek) is de kans groot dat de wandelaar voortijdig moet afhaken of zodanig vermoeid binnenkomt dat De Nacht als een film voorbij gaat en hij/zij de sfeer na afloop van De Nacht niet meer mee maakt.
Dus verantwoord trainen is het motto van de organisatie van de Nacht van Gulpen. En het werpt de laatste jaren zichtbaar zijn vruchten af. Steeds beter getraind verschijnen de wandelaars aan de start. Zo zijn de afgelopen jaren de trainingstochten een groot succes gebleken.
Op zondag, 11 maart a.s., zal om 08.00 uur, vanaf de Markt in Gulpen, de eerste trainingstocht van 25 km. van start gaan.
Ook dit jaar volgt de organisatie van de Nacht van Gulpen weer een aantal wandelaars in aanloop naar HUN Nacht. Eén ding hebben ze gemeen. Allen willen de 31e Nacht van Gulpen uitlopen, een persoonlijke sportprestatie leveren en de sfeer en het feest er omheen zo bewust mogelijk meemaken.
In één van de volgende edities zullen zij nader aan u worden voorgesteld.
De data voor de trainingstochten zijn als volgt gepland:
1e trainingstocht van 25 km. Zondag, 11 maart 2007
2e trainingstocht van 25 km. Zondag, 25 maart 2007
3e trainingstocht van 35 km. Paasmaandag, 9 april 2007
4e trainingstocht van 40 km. Zondag, 22 april 2007
5e trainingstocht van 40 km. Zondag, 6 mei 2007
6e trainingstocht van 50 km. Zondag 20 mei 2007
7e trainingstocht van 35 km. Zondag, 3 juni 2007
Het tijdstip van vertrek van de trainingstochten is voor de 1e en 2e trainingstocht om 08.00 uur en voor de overige trainingstochten om 07.00 uur vanaf de Markt in Gulpen!!!!!
Tijdens deze trainingstochten zal door “De Veldlopers’ op gezette tijden een korte rust onderweg of grote rust in een café worden gehouden waar u ruimschoots de gelegenheid wordt geboden voor het nuttigen van een kop koffie en/of (fris)drank tegen zeer vriendelijke prijzen. Het enige wat u mee dient te nemen tijdens de trainingstochten is een broodje voor onderweg en een goed humeur.
Mocht u meer informatie wensen over de trainingstochten dan kunt u kontact opnemen met Mart Everaers (telefoon 0475-401017, na 18.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur), dan wel Theo Laheij (na 18.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur, telefoon 043-458 1815).
De Nacht van Gulpen is vanaf 10 maart ook te vinden op de vernieuwde Internetsite: www.nachtvangulpen.nl

← Vorig bericht

Toch tijdelijk gebouw naast station

Webcambeelden die gehele gemeente overzien

Volgend bericht →