Nieuw bodemonderzoek in Valkenburgerstraat in Berg

Voorpagina » Toerisme » Nieuw bodemonderzoek in Valkenburgerstraat in Berg

Er is nader bodemonderzoek nodig in de Valkenburgerstraat in Berg & Terblijt in het kader van de stikstofproblematiek. ‘Daardoor kunnen de renovatiewerkzaamheden in het najaar toch starten. Er is ook geen aanpassing voor de planning nodig’, volgens de gemeentewoordvoerder. Het onderzoek kan op zijn vroegst pas in het nieuwe jaar gestart worden.
P.A.S.
Vankan deed de onthulling op vragen van de AB-fractie. “Hoe gaat de gemeente om met PAS (Programma Aanpak Stikstof)“, vroeg burgerlid Pim Zwakenberg. “Het probleem is een regionaal probleem dat ook als zodanig wordt aangepakt, zei wethouder Vankan (AB) tegen de commissie S.O.B. Hij legde het probleem uit: “Dit zijn door de mens gemaakte stoffen die van nature niet in het milieu voorkomen. In het kader van een landelijke regeling die is ingevoerd in verband met de stikstofproblematiek, moet de ondergrond van de Valkenburgerstraat in Berg en het Par’Course in Broekhem Zuid op 6000 stoffen onderzocht worden. Het onderzoeksbureau dat dit moet uitvoeren is tot eind dit jaar volgeboekt. Mocht er in beide genoemde projecten stoffen worden gevonden, hebben we een probleem”, aldus wethouder Carlo Vankan dinsdagavond.
Innundatie
Het probleem op Par’Course betreft de aanleg van het innundatiegebied aan te leggen langs de Pr.Beatrixsingel. Dat is voor verantwoording van het Waterschap, zei de wethouder.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

De oorlogsgeheimen van de Fluweelengrot

Ge­luid­over­last luchthaven Beek aan­ge­pakt

Volgend bericht →